Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

BEKIJK - Verrassend de beste bij Visma, maar slinks manoeuvre leverde Tim van Dijke nog declassering op

 ma 8 april 2024 14:13

Een kleine anticlimax na 'one hell of a ride'. De broertjes Mick en Tim van Dijke waren zondag de verrassende eerredders van het gekwelde Visma-Lease a Bike. Tim van Dijke leek ultiem ook nog de kers op de taart te zetten en de top 10 binnen te knallen, maar zijn slinkse manoeuvre leverde hem een declassering op. Op de beelden is duidelijk te zien dat de Nederlander onder de blauwe strook rijdt - verboden terrein op een wielerbaan. Bekijk de fase hieronder.

De gebroeders Van Dijke zorgden tijdens Parijs-Roubaix voor een welgekomen lichtpuntje bij het gehavende Visma-Lease a Bike.

 

De Nederlandse tweeling (24) had door de afwezigheid van de vele kopmannen en pech bij het gele blok carte blanche gekregen op de kasseien in Noord-Frankrijk. Een rol die de meesterknechten van Wout van Aert en co. niet gewoon zijn, maar wel in dank aannamen.

Sterker nog: het duo was de volledige wedstrijd niet uit de kop van de koers weg te slaan. Toen Van der Poel een eerste keer doortrok in het Bos van Wallers was Mick van Dijke verrassend genoeg een van de drie renners die in zijn zog konden volgen. Zijn broer Tim nestelde zich in het eerste achtervolgende groepje.

Een pas de deux die het duo tot in Roubaix danste. Wanneer Tim ging, bleef Mick zitten, wanneer Mick ging, wachtte Tim zijn beurt af. Zo zag Mick zijn broer - die in een groepje voor hem reed - met een ultiem manoeuvre op de piste in Roubaix naar een achtste plaats springen.

Ik was nerveus en heb daarom misschien niet de beste beslissingen gemaakt.

Tim van Dijke

Alleen: het feestje van de gebroeders was van korte duur. De jury vond dat de sprint van Tim van Dijke (zie video hierboven) niet reglementair was en zette de renner terug naar de zestiende stek, slechts drie plaatsen voor zijn broer.

 

De fout die Van Dijke maakte: de renner van Visma dook naar beneden om zijn concurrenten te verrassen, maar hij sneed te hard naar binnen en ging zo van de Côte d'Azur (de blauwe strip beneden aan de piste) af. Conform met de pisteregels, werd de renner gedeclasseerd.

 

"Ik ben blij met mijn prestatie, maar ik was best nerveus", vertelde Tim van Dijke achteraf. "Misschien heb ik daarom niet de beste beslissingen gemaakt."

Gerelateerd: