Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Geen tijd voor eigen afterparty en loopje van 13 km ... in Spanje: de dolle 24 uur van Van der Poel na de Ronde

 di 2 april 2024 14:26
Van der Poel in Spanje.

Op zijn lauweren rusten deed Mathieu van der Poel niet. Integendeel. De ochtend na zijn overwinning in de Ronde zat de wereldkampioen alweer op zijn fiets, in de namiddag ging hij zelfs nog een stevig tempoloopje afwerken. En dat allemaal nadat hij zich na de podiumceremonie naar de luchthaven had moeten reppen voor zijn vlucht naar Spanje. Een greep uit de "day after" van MVDP.

Zondagavond had Alpecin-Deceuninck nog een bescheiden afterparty georganiseerd ter gelegenheid van de overwinning van Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen.

Alleen: de kopman zelf was niet aanwezig.

Van der Poel zette na de podiumceremonie en alle interviews meteen koers naar de luchthaven om de eerste vlucht naar Alicante - rond 21 uur - te nemen. De kopman van Alpecin had ultiem nog beslist om zijn voorbereiding voor Parijs-Roubaix in Spanje af te werken.

 

Het is immers geen geheim meer dat de regio Calpe-Dénia het favoriete trainingsoord van de wereldkampioen is geworden. Een tweetal jaar geleden kocht hij er dan ook een huis.

Hij voelde zich meteen zeer gemotiveerd.

Trainingsmakker Freddy Ovett

Nadat de wereldkampioen laat landde in Spanje en zijn welverdiende nachtrust inhaalde, sprak hij de ochtend na de Ronde alweer af met zijn vaste trainingsmakker en Zwift-fenomeen Freddy Ovett.

 

De twee trokken meteen samen op pad voor een recoveryritje van bijna 80 kilometer met 940 hoogtemeters aan een gemiddelde snelheid van 31,4 kilometer per uur.

 

Met "Big dog" als bijschrift deelde Ovett op zijn socialemediakanalen enkele beelden van een blinkende Van der Poel op zijn fiets. Als afsluiter ging het duo de overwinning van Van der Poel met een amandelcroissant vieren.

Het "koffieritje" van Van der Poel en Ovett.

Toch zat de dag er dan nog lang niet op voor de wereldkampioen. In de vooravond trok Van der Poel zijn loopschoenen nog eens aan om samen met zijn maatje nog een toertje te lopen.

 

"Hij voelde zich meteen zeer gemotiveerd", verzekerde Ovett ons. Dat was allerminst gelogen. Het duo ging nog 13,56 kilometer lopen rond Dénia in amper een klein uurtje.


Voor de Strava-freaks: dat is aan een gemiddelde van 4.36 minuten per kilometer. Voor de niet Strava-freaks: aan een stevig tempo.

 

En dat allemaal amper 24 uur na de uitputtingsslag in de Ronde.

Gerelateerd: