Ga naar de inhoud

BEKIJK - Timo Kielich wint een rondje draaien en keren door de Limburgse heuvels

 za 30 maart 2024 16:55
Timo Kielich schreeuwt het uit wanneer hij over de finish rijdt.

Voor het tweede jaar op een rij heeft Alpecin-Deceuninck de Volta NXT Classic (vroeger: Volta Limburg Classic) gewonnen. Timo Kielich won op de steentjes richting de finish in Eijsden makkelijk het sprintduel met de Nederlander Pascal Eenkhoorn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Volta Limburg (nu: NXT) Classic is een beetje het kleine broertje van de Amstel Gold Race, weliswaar met een iets bescheidener deelnemersveld.

Uit een kopgroep van tien renners waagde Pascal Eenkhoorn op zo'n 15 kilometer van de finish zijn kans. De Nederlander van Lotto-Dstny kreeg nooit veel voorsprong, ook al stopte Harm Vanhoucke achter hem af.

Timo Kielich maakte van de laatste beklimming van de dag, de Moerslag, gebruik om naar Eenkhoorn te rijden. Ondanks het kleine verschil met de achtervolgers, waar ook 2 renners van Alpecin-Deceuninck als remmende factor werkten, gingen de twee de finale in.

Omdat Eenkhoorn wist dat Kielich op papier de snelste was, werkte hij in de laatste kilometers niet meer mee. Aan de uitkomst veranderde dat niets, want Kielich liet zich op de kasseitjes niet verrassen.

"Dit was mooie kans om zelf te koersen voor winst"

Voor Timo Kielich was het zijn tweede profzege. ""Dit parcours is perfect om een hele dag koers te maken", zei winnaar Kielich, die zijn ploegmaat Kaden Groves opvolgt. "Het was een beetje pokeren op het einde, maar ik wist dat ik op mijn sprint kon rekenen."

 

"Eenkhoorn wou op het einde niet meer meewerken. Ik probeerde het tempo te maken tot de laatste kilometer, en toen begon het pokeren. Ik wist dat het rugwind was aan de aankomst, en dat ik dus uit het wiel zou kunnen komen. Dat ik na een lastige koers een snelle sprint heb, kwam van pas."   

 

Kielich rijdt bij Alpecin-Deceuninck vaak in een dienende rol, maar kon zaterdag zijn eigen kans gaan. "De laatste weken was de vorm goed. Dit was een mooie kans om zelf te koersen voor winst."

 

"Dit parcours is echt geschikt om aan te vallen, om een hele dag vol te koersen. En dat is ook iets waar wij als ploeg voor staan. Koers maken, aanvallend koersen."

 

"Het is superfijn om te winnen, maar we mogen vooral ook trots zijn op de manier waarop we als ploeg hebben gekoerst. Altijd in controle, altijd iemand mee, en op het eind nog met drie in de kopgroep." 

Uitslag Volta NXT Classic
1. Timo Kielich 191 km in
2. Pascal Eenkhoorn (Ned) zelfde tijd
3. Henri Uhlig (Dui) op 5"
4. Franco Busatto (Ita) zelfde tijd
5. Johan Meens  
6. Jelle Johannink (Ned)  
7. Tobias Bayer (Oos)  
8. Joe Blackmore (GBr)  
9. Frank van den Broek (Ned)  
10. Harm Vanhoucke