Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Meester-afdaler Matej Mohoric droomt van Ronde: "Er bestaat geen enkele veilige weg voor ons"

 vr 29 maart 2024 08:44
Matej Mohoric
"Het zijn de renners die de risico's nemen", beseft de Sloveen van Bahrain Victorious.

Met de Ronde en Roubaix komt er een prachtig duo aan. Een duo dat bovenaan het lijstje staat van Matej Mohoric. "Sinds eind vorig seizoen denk ik alleen maar aan die twee koersen", vertelt de Sloveen in Vive le vélo, leve de Ronde.

Mathieu van der Poel staat zondag als topfavoriet te blinken op de Grote Markt van Antwerpen. Een handvol renners neemt de handschoen op, ook Matej Mohoric.

 

"Ik ben zeer gemotiveerd en vastberaden om me zondag te bewijzen", blikt de kopman van Bahrain Victorious vooruit.

 

"Het wordt een superbelangrijke dag voor mij. Sinds eind vorig seizoen denk ik alleen maar aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

Soms krijg ik dan een déjà-vu. Alsof ik er al een keer geweest ben of die koers al gereden heb.

Matej Mohoric

De wereldkampioen gravel denkt aan niks anders. "Ik droom er elke nacht over. Dan droom ik hoe ik de Ronde van Vlaanderen win", gaat Mohoric voort.


"Ik visualiseer elk moment van de wedstrijd: elke bocht, elke smalle weg waar ik moet opschuiven, waar ik vooraan moet zitten... "


"Soms krijg ik dan een déjà-vu. Alsof ik er al een keer geweest ben of die koers al gereden heb. Hopelijk komen mijn dromen uit", glimlacht Mohoric.

"Ik ben altijd goed in grote wedstrijden"

Matej Mohoric is een publieksrenner. "Mijn lichaam is zondag tot meer in staat dan op een training", weet hij.

 

"Koersen geeft me een ander gevoel in mijn benen, het tovert een glimlach op mijn gezicht."


"En ik kan harder trappen dan wanneer ik niet onder druk sta of niet hoef te presteren. Daarom ben ik altijd goed in grote wedstrijden, al sinds ik nog een klein kind was."


"Het is een vuur dat aanwakkert. Ik mis het wanneer ik lang niet gekoerst heb. Net als de adrenaline en het gevoel van de wind."

Matej Mohoric
Matej Mohoric op verkenning met zijn ploeg Bahrain Victorious.

"Het zijn de renners die de risico's nemen"

Woensdag koerste Matej Mohoric niet mee in Dwars door Vlaanderen, waar Wout van Aert en Jasper Stuyven vielen.

 

"Dat doet pijn aan mijn hart. Omdat ik er vorig jaar ook gevallen ben in de Ronde van Vlaanderen. Ik weet hoeveel pijn het kan doen", reageert de Sloveen, die de hand in eigen boezem steekt.

 

"Het zijn uiteindelijk altijd de renners die de risico's nemen. We zullen altijd de grenzen opzoeken, zoals de laatste centimeter van de weg. "

 

"Er bestaat geen enkele weg die veilig zal zijn voor ons, behalve een klim van twee uur wanneer iedereen zijn eigen tempo rijdt", stelt Mohoric.

 

"Het gaat nu eenmaal om een koers. We zijn niet op trektocht of we rijden niet voor het goede doel", besluit de rennner, die als meester-afdaler Milaan-Sanremo en het WK gravel won.

 

Daalt hij zondag ook als eerste af richting de finishvlag in Oudenaarde?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
José De Cauwer, Margot Vanpachtenbeke en Rik Bossuyt
Talkshow met Karl Vannieuwkerke in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen van zondag. Dagelijks ontvangt Karl 3 gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis. Gasten in deze aflevering: José De Cauwer, Margot Vanpachtenbeke en Rik Bossuyt.
vrijdag 15/0364 min