Ga naar de inhoud

Kinesitherapie stoomde Loena Hendrickx klaar voor WK: "Belangrijkste was om haar vertrouwen te geven"

 vr 22 maart 2024 13:25
Loena Hendrickx
Loena Hendrickx

Dat Loena Hendrickx komende nacht nog in aanmerking komt voor een WK-medaille is ook deels te danken aan het uitstekende werk van haar kinesisten, die de Europese kampioene ondanks een heupblessure klaarstoomden voor dit WK. "We hebben het slim aangepakt", doet Ellen Jacobs vanuit Montreal het verhaal.

Ellen Jacobs is als kinesiste voor Team Belgium meegereisd naar Canada om de Belgische schaatsers mee te begeleiden. Vooral met Loena Hendrickx heeft ze de voorbije dagen haar handen vol gehad.

 

"Loena kampte na een lang seizoen met een overbelasting van haar heupspieren. Normaal heeft een atleet altijd wel iets en kun je dat ook wel verdragen, maar in de aanloop naar zo'n WK zijn de zenuwen wat meer gespannen en wordt zoiets een vervelend probleem", legt Jacobs uit.

 

En dus was er meer rust nodig, gecombineerd met intensieve kinébehandelingen. "Het belangrijkste was om haar het vertrouwen te geven dat ze die belasting wel kan verdragen en om haar mentaal fris aan het WK te laten beginnen."

Ik merk dat Loena zin heeft om zich te tonen. Ze zal zich echt amuseren op het ijs.

kiné Ellen Jacobs

"Ik denk dat we dat samen met haar kinesist van thuis slim aangepakt hebben. Die paar dagen rust hebben haar goed gedaan. Het is altijd beter om tijdig in te grijpen, zo kun je veel zaken voorkomen."

 

Als kiné staat Jacobs erg dicht bij de atleten. Ze kent Loena Hendrickx dan ook door en door. "Ik heb haar samen met haar broer Jorik zien opgroeien. Ik heb een heel goeie band met haar. Of ik als kiné ook een beetje psycholoog ben? Een beetje empathie kan nooit kwaad (glimlacht)."

 

"Het ligt allemaal nog heel dicht bij elkaar nu, maar ik merk dat Loena zin heeft om zich te tonen. Ze zal zich echt amuseren op het ijs, dat zie je ook aan hoe ze schaatst."

Gerelateerd: