BEKIJK: Hugo Cuypers opent zijn rekening in de MLS, ook Brecht Dejaegere schiet raak

zo 17 maart 2024 11:39
Hugo Cuypers viert zijn eerste doelpunt in de MLS.

Belgen aan het kanon in de Major League Soccer: Hugo Cuypers heeft vannacht voor het eerst gescoord voor Chicago Fire en hielp zo zijn team aan de zege tegen Montreal. Ook Brecht Dejaegere pikte zijn goaltje mee bij Charlotte.

Het Chicago van Hugo Cuypers, die vorige maand AA Gent ruilde voor de MLS, nam het vannacht op tegen Montreal. De thuisploeg leek af te stevenen op een nederlaag toen Yankov voor de bezoekers de 1-3 maakte 20 minuten voor tijd.

Maar in de 82e minuut werd Raheem Edwards uitgesloten bij Montreal en dat deed de match nog helemaal kantelen. Gutierrez zette de penalty om die Edwards veroorzaakt had en diep in de extra tijd ging Chicago er nog helemaal over.

In de 95e minuut stond Cuypers na een hoekschop op de juiste plaats om de 3-3 binnen te trappen en in de 9e minuut van de toegevoegde tijd zorgde Kellyn Acosta voor een delirium door er nog 4-3 van te maken.

Ook Brecht Dejaegere scoorde zaterdag voor zijn club Charlotte zijn eerste van het seizoen. De 32-jarige Belg maakte net voor de pauze de aansluitingstreffer op het veld van Nashville, maar het zou in de tweede helft bij 2-1 blijven. Charlotte startte het seizoen net als Chicago met 4 op 12.