Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor Milaan-Sanremo: kan trio van Lidl-Trek zich mengen in titanenduel?

 za 16 maart 2024 08:21
De Sporza-sterren voor Milaan-Sanremo.
De Sporza-sterren voor Milaan-Sanremo.

Het eerste optreden van wereldkampioen Mathieu van der Poel is meteen ook een eerste duel met Tadej Pogacar. Maar in Milaan-Sanremo liggen traditioneel meerdere kapers op de kust. Bekijk hier onze sterrenverdeling.

⭐⭐⭐

Ze krijgen van alle juryleden 3 sterren. Geen wonder, want hun speelkameraadje Wout van Aert is er niet bij in La Primavera.

Titelverdediger Mathieu van der Poel laat vandaag voor het eerst zijn regenboogtrui blinken op de weg. Gissen naar zijn conditie is niet nodig, want volgens zijn trainingsmakker Freddy Ovett ging Van der Poel snoeihard de laatste weken.

 

Grote uitdager van de wereldkampioen wordt zijn maatje Tadej Pogacar. De Sloveen pakte 2 weken geleden al uit met een imposante solo van 81 kilometer in de Strade Bianche.

 

Als Van der Poel of Pogacar op het hoogste schavotje staat, hebben ze samen 10 monumenten in hun trofeeënkast staan. De tussenstand is momenteel 5-4 voor Pogacar.

⭐⭐

Omdat Wout van Aert Milaan-Sanremo overslaat, trekt Visma-Lease a Bike vooral de kaart van Christophe Laporte.

 

De Europese kampioen kwam al sterk voor de dag in het openingsweekend. Ook in de Strade Bianche (dat meer en meer een klimkoers is) parkeerde Laporte zich nog net in de top 10.

 

Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) moet op papier altijd meespelen voor de knikkers in Milaan-Sanremo. Een eerste monument winnen staat bovendien heel hoog op zijn verlanglijst.

 

Bij Lidl-Trek begint een hongerige Mads Pedersen aan zijn klassiek voorjaar. Milaan-Sanremo ligt de oud-wereldkampioen op papier als gegoten, tenminste als hij de grote kanonnen kan volgen op de Poggio.

Behalve Pedersen heeft Lidl-Trek nog meer ijzers in het vuur. Reus Jonathan Milan (1m93) maakte indruk in Tirreno-Adriatico met 2 ritzeges en droomt van La Primavera. Maar kan hij de schade beperken op de Cipressa en Poggio?

 

Ook Toms Skujins etaleerde de voorbije weken zijn wonderbenen. Wordt hij de derde hond die meeschuift met Pogacar en Van der Poel? Het zou zomaar eens kunnen.

 

Met Matej Mohoric moet je in Milaan-Sanremo altijd rekening houden. Zeker in de afzink van de Poggio. De kopman van Bahrain Victorious wil zijn huzarenstukje van 2 jaar geleden maar al te graag kopiëren.

 

Filippo Ganna reed vorig jaar weergaloos op de Poggio en mocht als 2e mee op het podium. Maar in een olympisch jaar richt de werelduurrecordhouder zijn vizier minder op de klassiekers.

 

Met zijn zege in Milaan-Turijn lijkt Alberto Bettiol stilaan weer herboren. 5 jaar na zijn zege in de Ronde ook de Via Roma veroveren? De Italianen zouden gek worden.

Gerelateerd: