Ga naar de inhoud

Rohan Dennis eerste keer voor rechter verschenen, zaak verdaagd tot 6 augustus

 wo 13 maart 2024 14:42
Dennis verscheen vandaag voor de rechter.

Ex-wielrenner en tweevoudig wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis (33) is vandaag voor het eerst voor de rechtbank verschenen voor "gevaarlijk rijgedrag, onzorgvuldig rijden en het in gevaar brengen van een mensenleven, met de dood tot gevolg". De Australiër legde geen verklaring af, de zaak werd verdaagd.

Ex-wielrenner Rohan Dennis moest vandaag voor het eerst present tekenen in de rechtszaal in Adelaide. Hij wordt vervolgd voor de dood van zijn vrouw, Melissa Hoskins (32).

 

Hoskins overleed eind december aan haar verwondingen nadat ze werd aangereden door Dennis. De Australiër werd aangeklaagd voor "gevaarlijk rijgedrag, onzorgvuldig rijden en het in gevaar brengen van een mensenleven, met de dood tot gevolg".

 

Dennis kwam vanochtend als vrij man aan - hij werd eerder vrijgelaten op borgtocht - maar legde geen verklaring af. De zaak werd daarom uitgesteld tot 6 augustus.

 

Op die manier heeft het openbaar ministerie ook tijd om de zaak voor te bereiden en om te bepalen welke aanklachten precies zullen worden ingediend.

 

Die tijd kunnen de aanklagers gebruiken, want ze willen volgens de Australische media een reconstructie van de feiten maken. 

Gerelateerd: