Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wout van Aert dynamiteert en domineert: "En nu is het tijd om weer te werken"

 zo 25 februari 2024 17:03
Wout van Aert groet zijn gezin aan de finish.

Wout van Aert wachtte tot zijn 29e om Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn kalender te zetten, maar hij heeft niet ontgoocheld bij zijn eerste kennismaking. "Deze zege doet deugd", reageerde hij. "Al weet ik dat de komende klassiekers nog een ander verhaal zijn."

Je kon er gif op innemen dat Wout van Aert en zijn makkers van Visma-Lease a Bike de koers zouden doen ontploffen en dat deden ze ook in de heuvelzone.

 

"Het was een superhard tempo", vertelde Van Aert over de versnelling van zijn team op ruim 90 kilometer van de aankomst.

 

"Ik kon voelen dat het zou scheuren. Het was voor ons een logische tactiek om de koers zo zwaar te maken."

 

Van Aert kwam met 3 kompanen op kop: Tim Wellens, Oier Lazkano en Laurence Pithie. "Dat was een veel kleinere groep dan verwacht. Zo wist ik dat het haalbaar zou zijn om de finale te controleren."

 

Pithie werd nog gedropt. "Hij was de minste, denk ik. En hij probeerde het slim te spelen door niet mee te draaien. Het was beter zo."

 

"Het was een harde koers en ik had 2 goeie metgezellen. Met deze rugwind wist ik dat de kans groot was dat de sterksten na de heuvelzone zouden overblijven."

Ik rijd hier voor het eerst en win hier meteen. Dit is goed voor het vertrouwen, al besef ik dat deze koers nog iets anders is tegenover de klassiekers van de komende weken.

Wout van Aert

Met z'n drieën trokken ze de finale in en was het podium ook bezet. "Met dit aantal kun je elkaar moeilijk verrassen. Ik was op het einde ook gefocust op eventuele aanvallen."

 

"Als je met z'n tienen naar Kuurne komt, is het moeilijk om alles in de gaten te houden. Ik had vertrouwen in mijn reactie op die aanvallen en op mijn sprint."

 

3e en 1e: Van Aert heeft zijn openingsweekend niet gemist. "Ik ben zeer gelukkig met de prestaties dit weekend. Het is geweldig om zo te openen."

 

"Ik rijd hier voor het eerst en win hier meteen. Dit is goed voor het vertrouwen, al besef ik dat deze koers nog iets anders is tegenover de klassiekers van de komende weken."

 

Morgen vertrekt Van Aert weer naar Tenerife voor een hoogtestage. "Het is tijd om weer te werken en om die laatste procentjes te verbeteren."

Kuurne - Brussel - Kuurne klassement

naamresultaatploeg
1
Wout van Aert
4:21:01
Team Visma - Lease a BikeTVL
2
Tim Wellens
+0
UAE Team EmiratesUAD
3
Oier Lazkano
+0
Movistar TeamMOV
4
Christophe Laporte
+1:23
Team Visma - Lease a BikeTVL
5
Nils Eekhoff
+1:23
Team dsm-firmenich - PostNLDFP
6
Emilien Jeannière
+1:23
TotalEnergiesTEN
7
Luke Lamperti
+1:23
Soudal - Quick-StepSOQ
8
Lionel Taminiaux
+1:23
Lotto - DstnyLTD
9
Marius Mayrhofer
+1:23
Tudor Pro Cycling TeamTUD
10
Jasper Stuyven
+1:23
Lidl - TrekLTK
Gerelateerd: