Ga naar de inhoud

Grootste Nederlandse concurrent voor Belgen in BENE League handbal failliet na verloren rechtszaak

 di 20 februari 2024 12:42

In Nederland heeft handbalkampioen Lions, uit Sittard-Geleen, het faillissement aangevraagd. Het is in grote financiële problemen beland, omdat het door de rechter werd veroordeeld 50.000 euro te betalen aan een ex-speler.

Lions is al een aantal jaar de beste handbalclub van Nederland. Het is de regerende landskampioen en was ook twee keer eindwinnaar van de BENE League.

 

Momenteel staat het ook derde in de Belgisch-Nederlandse competitie. Maar een echte concurrent voor Bocholt en Wezet lijkt Lions door financiële problemen niet meer te worden.

 

Door een recente uitspraak van de rechtbank is Lions verplicht om 50.000 euro te betalen aan ex-speler João Ramos.

 

Ramos raakte een jaar geleden geblesseerd, waardoor hij niet meer voor de club uit Sittard-Geleen kon uitkomen. Lions bood hem een andere rol aan binnen de club, maar wel tegen een lager loon. Ramos weigerde en beschouwde die als een onwettige beëindiging van zijn arbeidsovereenkomst.

 

"Deze ontwikkeling heeft geleid tot het onvermijdelijke besluit om het faillissement aan te vragen", meldt de Stichting Top Handbal Zuid-Limburg, die de exploitatie van de club voert. Ondanks het faillissement wil Lions het lopende seizoen wel afmaken.