Ga naar de inhoud

Van Aert lacht na verrassende aanval: "Mocht ik alles aan jullie vertellen, hebben plannen weinig slaagkans"

 zo 18 februari 2024 17:51
Wout van Aert had het plan op voorhand uitgedokterd.

Een stevige sprong die niemand verwachtte. Wout van Aert opende eigenhandig de debatten in de slotrit van de Ronde van de Algarve. Op 40 kilometer van de streep schudde hij de topfavorieten wakker. "Maar dan zat ik nog met een probleem", deelt Van Aert met de glimlach.

"Dit was wel het plan, eigenlijk", lacht Wout van Aert zijn tanden bloot.

 

Op voorhand gaf de grote man van Visma-Lease a Bike aan geen gekkigheden uit zijn mouw te schudden in de zware slotetappe. Wat bleek? Op 40 kilometer van de streep brak hij de koers open met een snedige aanval.

 

"Mocht ik alles aan jullie vertellen, zouden mijn plannen niet veel kans hebben op slagen", knipoogt Van Aert. "Ik had het parcours goed bestudeerd en wilde op de verrassing spelen om vooraan te raken."

 

Dat lukte uitstekend. De andere ploegen stonden zo onder druk om het werk op te knappen, zelf kon de Belg een gooi doen naar de ritzege.

 

"Daar hoopte ik nog dichterbij te raken, maar meer kon ik niet doen."

Ik heb nog steeds goede benen, dus het was een mooie week.

Wout van Aert

De ritzege kwam er uiteindelijk niet. Net als de eindwinst in de Algarve, want ook dat leek een tijdje een mogelijkheid voor Wout van Aert. 

 

"Op het moment dat ik meer dan een minuut voorsprong had, zag het inderdaad goed uit", geeft hij toe. "Maar ik voelde dat Ben Healy (zijn medevluchter, red.) een beetje beter was dan ik."

 

"Op dat vlak zat ik ook met een probleem", volgt met een nieuwe lach.

 

"Toen de renners dichterbij kwamen, heb ik geprobeerd om te lossen voor ik op de limiet zat. Zo wilde ik nog iets forceren, maar dat was niet mogelijk."

 

Dus rest enkel nog de hamvraag: voelt Van Aert zich klaar voor Omloop van volgende week?

 

"Ik ben tevreden van hoe het vandaag ging op de laatste dag. Ik heb nog steeds goede benen, dus het was een mooie week", besluit onze landgenoot.

Gerelateerd: