Ga naar de inhoud

Evenepoel ziet nog groeimarge na eindzege in Algarve: "Was een van de enigen hier zonder hoogtestage"

 zo 18 februari 2024 17:29
Geen 2e ritwinst voor Evenepoel deze week, wel een 3e eindzege in de Algarve.
Geen 2e ritwinst voor Evenepoel deze week, wel een 3e eindzege in de Algarve.

Voor de 3e keer op 3 deelnames heeft Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) de Ronde van de Algarve op zijn palmares bijgeschreven. In de slotrit stak hij zijn hand nog uit naar de ritzege, maar die kers op de taart ontbrak finaal. “Ik had graag gewonnen vandaag, maar daar zat een klein mechanisch probleempje achter."

Geen 1e ritwinst op de Alto do Malhao voor Remco Evenepoel, wel een 3e eindzege die hem gedeeld recordhouder maakt in de Ronde van de Algarve. 

 

“Dat betekent veel voor mij. Het is een hele mooie wedstrijd en zeker dit jaar ligt het niveau hoog," ziet ook Evenepoel. "Als je ziet hoe de ploeg van Bora-Hansgrohe, en dan vooral Martinez, hier rondrijdt."

 

“Ik had graag gewonnen vandaag, maar daar zat een klein mechanisch probleempje achter. Dat is het leven”, zegt Evenepoel met de lach. 

 

Zijn leiderstrui was de Belg virtueel wel even kwijt aan een landgenoot. Was er ongerustheid bij de aanval van Van Aert?

 

“Nee, het was nog ver hé. En met al die steile beklimmingen. Een minuut was veel, maar we mogen niet vergeten dat Wout iemand is van een andere gewichtsklasse dan de mannen die voor ritwinst gingen.”

Chapeau voor Wout dat hij het probeert. Maar we hebben het goed aangepakt.

Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step)

“Chapeau wel dat hij het probeert. Hij heeft de koers hard gemaakt en vroeg opengebroken. Maar we hebben het goed aangepakt en zijn kalm gebleven." 


"Mannen als Cattaneo en Landa, die hun ervaring uitspelen in zo’n situatie, zijn van goudwaarde.” 


Hoeveel groeimarge heeft Evenepoel nog in deze periode van het jaar?
“Ik ben een van de enigen hier aan de start zonder hoogtestage en ik win. Dat is niet slecht en ik zal nog wel verbeteren.”

Landa: "Dag per dag integreer ik me meer in de groep"

Voor Mikel Landa was ook een cruciale rol weggelegd in de slotrit. Evenepoel kon op zijn meesterknecht rekenen voor een dagje achtervolgen.

 

“De aanval van Van Aert en Healy zorgde voor een moeilijke situatie voor ons, maar we bleven samen. Uiteindelijk kwam alles goed.", reageert Landa na de rit.

 

Hoe blikt hij terug op zijn eerste koers samen met Evenepoel? “Ik ben heel blij na zo’n succesvolle week. Dag per dag integreer ik me meer in de groep."

 

"Ik heb me in het verleden ook al in dienst van een leider geschikt dus ik ben er wel al een beetje aan gewend. Ik geniet er heel erg van en hou van de manier waarop Remco koerst. Het maakt me blij om bij hem te blijven tot het laatste moment.”

 

Wat denkt Landa over de rest van het seizoen van zijn kopman? “De Tour is een groot doel en we zullen er ons uiterste best doen. Rijden voor een Belgisch team is nieuw voor mij, maar ik ben blij met deze kans."  

Gerelateerd: