Ga naar de inhoud

Meerkamper Jente Hauttekeete mag dromen van WK indoor na persoonlijk record op BK

 zo 11 februari 2024 21:12
Jente Hauttekeete

Jente Hauttekeete (21) heeft in Gent het BK zevenkamp gewonnen met een persoonlijk record van 6.131 punten en mag zich min of meer zeker wanen van het WK indooratletiek in Glasgow. Dat zou zijn eerste grote toernooi worden.

Jente Hauttekeete geldt al eventjes als een talent op de meerkamp en op het BK zevenkamp in Gent heeft de 21-jarige atleet een nieuwe stap gezet in zijn carrière.

 

Op de eerste dag benaderde hij zijn persoonlijke records op de 60 meter, het verspringen, het kogelstoten én hoogspringen. Op zondag volgden wel persoonlijke records op de 60 meter horden én de afsluitende 1.000 meter.

 

Dat bracht hem op 6.131 punten, een verbetering van zijn persoonlijk record met 72 punten. Hauttekeete nadert tot op 128 punten van het Belgisch record van Thomas Van der Plaetsen.   

 

De beste vijf van het huidige indoorseizoen mogen samen met enkele genodigden op basis van vorig jaar naar het WK indoor in Glasgow begin maart. Hauttekeete bezet momenteel de vijfde en laatste plaats, en de selectie sluit zondagavond af. Zonder mirakels uit andere, onverwachte hoek is hij gekwalificeerd.