Ga naar de inhoud

Nieuw-Zeelands talent Finn Fisher-Black wint aperitiefhapje voor Ronde van Oman, Capiot 3e

 vr 9 februari 2024 13:15
De 22-jarige Finn Fisher-Black bleef op een oplopende finish uit de greep van een spurtende groep.

De Muscat Classic, daags voor de 5-daagse rittenkoers Ronde van Oman (2.Pro), is een prooi geworden voor UAE-renner Finn Fisher-Black. De 22-jarige Nieuw-Zeeland bleef op een oplopende aankomststrook uit de greep van een spurtende groep. Daarin eindigde Amaury Capiot 3e en Arjen Livyens 8e.

Kijk naar de finish:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

2e profzege voor youngster

Finn Fisher-Black reed vorig jaar een goeie Vuelta en boekte als neoprof in de Ronde van Sicilië al een eerste profzege. Hij bevestigt het goede in het begin van dit nieuwe seizoen.

Na 174 km tussen Al Mouj Muscat en Al Bustan kon hij solo naar de winst rijden. De achtervolgende groep finishte op 4 seconden.

De Amerikaan Luke Lamperti, met zijn 21 ook al een jong talent van Soudal-Quick Step, snelde naar de tweede plaats, Capiot mocht mee op het podium.

Drie renners kleurden de dag: een Maleisiër, een Indonesiër en een Japanner. Onder meer onder impuls van Thomas De Gendt (Lotto-Dstny) werd hun voorsprong van meer dan 12 minuten tenietgedaan.

In de finale regende het aanvallen, de Duitser Emil Herzog raakte solo voorop. Bij het ingaan van de laatste 10 kilometer brak het peloton in tweeën, op 5 km werd Herzog ingerekend.

Fisher-Black zag zijn moment gekomen en begon aan een solo van dik 4 km. Die liep voornamelijk bergaf met een lichte stijging op het eind. De 22-jarige hield zijn inspanning vol en volgt Jenthe Biermans op op de erelijst.

Top 10
1. Finn Fisher-Black (NZe) 174 km in 4u27'43"
2. Luke Lamperti (VS) op 4"
3. Amaury Capiot z.t.
4. Bryan Coquard (Fra)  
5. Francesco Busatto (Ita)  
6. Warren Barguil (Fra)  
7. William Blume Levy (Den)  
8. Arjen Livyns  
9. Merhawi Kudus (Eri)  
10. Davide De Pretto (Ita)