Ga naar de inhoud

World Tour squash: Tinne Gilis delft onderspit in finale in Cincinnati

 ma 5 februari 2024 12:05
Tinne Gilis (archief).

Tinne Gilis heeft afgelopen nacht de finale van de Gaynor Cup verloren in Cincinnati, een Silver Meeting met 75.000 dollar prijzengeld op de World Tour squash. Ze leek niet helemaal fit.

De Amerikaanse thuisspeelster Olivia Weaver was in 3 sets te sterk: 11-8, 11-1, 11-7. De partij duurde iets langer dan een half uur. Het was de 4e keer dat ze tegen elkaar speelden, 4 keer won Weaver.

"Alles viel in zijn plooi, ik kwam naar hier om plezier te beleven, nadat het vorige week misgelopen was in Brooklyn. Ik wist dat het zwaar ging worden, want Tinne beleefde een fantastisch seizoen 2023. Maar ik speelde deze week mijn beste squash."

"Ze leek fysiek niet helemaal 100 procent, maar is moest wel voor elke rally vechten."

Door haar goeie prestatie van deze week klimt Gilis op de wereldranking van 8 naar 7, Weaver sprint van 9 naar 5. Zus Nele Gilis staat op de 4e plaats. Zij nam niet deel.

Voor Tinne Gilis was het de 14e finale, 6 keer won ze. Haar laatste titel was in mei 2023, toen ze op de PSA Challenger Tour de Richmond Open won.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.