Ga naar de inhoud

Medaillekandidaat Bashir Abdi loopt blessure op richting Olympische Spelen

 wo 31 januari 2024 10:39
Bashir Abdi
Bashir Abdi 3 jaar geleden op de Olympische Spelen van Tokio waar hij brons veroverde op de marathon.

De voorbereiding van Bashir Abdi op de Olympische Spelen heeft een knauw gekregen. De 34-jarige marathonloper laat weten dat hij een scheurtje heeft opgelopen in zijn bekken. Hij kan 5 weken niet lopen.

Streep door de rekening voor Bashir Abdi. Wegens last aan zijn heup heeft de toploper vroeger dan gepland zijn stage in Ethiopië moeten afbreken.

 

In België stelden de dokters een stressfractuur in het sacrum (een scheurtje in een bot van het bekken) vast. 

 

"Wat we vreesden, is nu ook bevestigd door dokter Roel Parys", legt Abdi uit op zijn sociale media. "Een stressfractuur sluit een voorjaarsmarathon uit. Tot maart zal ik alternatief moeten trainen."

 

Een stressfractuur in het sacrum is een typische blessure bij lopers als gevolg van chronische overbelasting. Abdi was sinds half december op winterstage in Ethiopië waar hij regelmatig meer dan 200 kilometer per week rende.

 

(lees voort onder de Instagrampost)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Crosstrainer, aquajogging en krachtoefeningen

Bashir Abdi mag nu 5 weken niet lopen. Als alternatief krijgt hij aquajogging en sessies op de crosstrainer voorgeschoteld.

 

Daarnaast staan er krachtoefeningen op zijn programma, met de hoogtemeters van het olympische parcours in zijn achterhoofd.

 

Een voorjaarsmarathon zit er dit jaar niet meer in voor Abdi. Vorig seizoen won hij de marathon van Rotterdam, dit jaar zou hij in Tokio lopen.

 

Abdi plant mogelijk wel nog een halve marathon in. Die van Gentbrugge op 10 maart komt te vroeg. Abdi zal er wel aanwezig zijn, maar niet als loper.

 

Koen Naert, een van de 3 marathonlopers voor Parijs, doet wel mee in Gentbrugge.

Bashir Abdi en Koen Naert
Olympiërs Bashir Abdi en Koen Naert vorig jaar tijdens de marathon van Rotterdam.

Nog 6 maanden tot Parijs

De olympische marathon staat in het slotweekend van de Spelen in Parijs ingepland: op zaterdag 10 augustus. Dat is nog een half jaar.

 

Na zijn alternatieve training krijgt Bashir Abdi dus nog meer dan 4 maanden om zich warm te lopen voor Parijs 2024.

 

In Tokio veroverde Abdi brons op de olympische marathon.

Gerelateerd: