Ga naar de inhoud

Portland en invaller Toumani Camara leggen Houston na overtime over de knie

 do 25 januari 2024 07:06
Houston-bonken Dillon Brooks en Alperen Sengun zien Toumani Camara scoren.

In de NBA heeft Portland na twee nederlagen opnieuw aangeknoopt met de zege. Tegen de Houston Rockets trokken de Trail Blazers aan het langste eind na een spannende ontknoping met overtime. Toumani Camara moest net als de voorbije wedstrijden genoegen nemen met een invallersstatuut, maar toonde zich vanaf de bank wel nuttig.

Na een geweldige eerste seizoenshelft leert Toumani Camara de laatste weken ook de keerzijde van de NBA-medaille kennen. Onze landgenoot verdween uit de basis en moest het de voorbije wedstrijden met heel wat minder minuten doen.

Ook tegen Houston kreeg Camara van Portland-coach Chauncey Billups geen basisplaats, maar dat remde Portland niet af. De Blazers deden het uitstekend tegen de hoger geplaatste Rockets en in een razendspannend slot kon Jerami Grant met een driepunter op de buzzer een verlenging afdwingen.

 

Daarin toonde Portland zich finaal het koelste: 137-131. Portland-sterspeler Anfernee Simons kwam tot 33 punten en 5 assists, de vetbetaalde Deandre Ayton - zwaar bekritiseerd de laatste weken - was nog eens op niveau kwam tot 18 punten en 17 rebounds.

 

Camara moest zich tevreden stellen met 17 minuten, maar daarin toonde de jonge Belg wel opnieuw zijn verdedigende kwaliteiten. Hij zat Houston-scherpschutter Jalen Green steeds kort op de huid en kwam uiteindelijk zelf tot 4 punten, 4 rebounds en 2 steals.

Grant dwong overtime af "at the buzzer":

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Simons was bij Portland goed voor 33 punten:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Holmgren wint rookie-clash met Wembanyama

In San Antonio waren alle ogen afgelopen nacht gericht op twee jonge reuzen. Met Victor Wembanyama en Chet Holmgren (allebei groter dan 2m15) keken de twee topkandidaten voor Rookie van het Jaar elkaar in de ogen.

 

Holmgren, een belangrijke pion bij seizoensrevelatie Oklahoma City Thunder, won uiteindelijk het pleit. Bij de Thunder was superster Shai Gilgeous-Alexander andermaal niet af te stoppen, de Canadees leidde met 32 punten en 10 assists OKC naar een vlotte 114-140-zege.

 

Individueel kon Wembanyama wel een beter rapport afleveren dan Holmgren. De Franse sensatie liet 24 punten, 12 rebounds, 4 assists en 4 blocks optekenen, tegenover de 17 punten, 9 rebounds en 3 blocks van Holmgren. "Wemby" blijft desondanks wel troosteloos laatste met de Spurs in het Westen.