Ga naar de inhoud

Michelle Struijk heeft vertrouwen op goeie afloop voor Panthers: "We zien stilaan de Eiffeltoren"

 di 16 januari 2024 22:02

Met een tweede doelpuntenkermis op een rij hebben de Belgische hockeyvrouwen zich voor de halve finales van het olympisch kwalificatietoernooi geplaatst. Dat betekent dat ze sowieso 2 kansen krijgen om zich te plaatsen voor de Spelen. "Als we ons spel spelen, zie ik het 100% goed komen."

Na de openingsmatch tegen Ierland (0-0) waren er enkele voorzichtige twijfels. Het zou toch niet wéér gebeuren voor de Red Panthers, met de Spelen in zicht?

Maar met 23 doelpunten in hun volgende twee matchen konden de Belgische hockeyvrouwen wél overtuigen en belangrijker: zich plaatsen voor de halve finales.

 

"Tegen Ierland speelden we eigenlijk ook een goeie match, alleen vielen de goaltjes niet", zegt Michelle Struijk na de 13-0 tegen Oekraïne.

 

"Het is duidelijk dat we doorheen de 3 matchen gegroeid zijn. We kunnen met vertrouwen naar de volgende fase trekken."

We zijn de voorbije matchen gegroeid. We kunnen met vertrouwen naar de volgende fase.

Michelle Struijk

Hierin treffen de Panthers Groot-Brittannië. Als ze winnen, is kwalificatie een feit, als ze verliezen hebben ze nog altijd een herkansing tegen de verliezer van de andere halve finale, tussen gastland Spanje en Ierland.

 

"Het maakt eigenlijk niet uit tegen wie we nu spelen. Het zijn allemaal landen waartegen we al vaak gespeeld hebben. De tegenstander zal sowieso wel meer weerstand geven dan we tot nu toe gehad hebben."

 

Maar Struijk en haar mede-Panthers kijken vooral naar zichzelf. "Als we ons spel kunnen spelen, zie ik het 100% goed komen. We zien de Eiffeltoren stilaan opdoemen."

Gerelateerd:

red panthers op olympisch kwalificatietoernooi

finale
België Spanje 2-1 verslag
voor plaats 3
Ierland Groot-Brittannië 1-2
halve finales
België Groot-Brittannië 3-2 verslag
Spanje Ierland 0-0 (3-0)  
uitslagen groep A
België Ierland 0-0 verslag
Zuid-Korea Oekraïne 3-0  
Ierland Oekraïne 8-0  
Zuid-Korea België 1-10 verslag
België Oekraïne 13-0 verslag
Ierland Zuid-Korea 3-1  
eindstand groep A
    M W G V +/- ptn
1. België 3 2 1 0 23-1 7
2. Ierland 3 2 1 0 11-1 7
3. Zuid-Korea 3 1 0 2 5-13 3
4. Oekraïne 3 0 0 3 0-24 0

Het olympisch kwalificatietoernooi vindt plaats in Valencia (Spa). De top 2 van de 2 poules stoot door naar de halve finales. De top 3 van het toernooi met 8 landen plaatst zich voor de Olympische Spelen.