Ga naar de inhoud

Twee wereldkampioenen op pad: Mathieu van der Poel traint in Spanje samen met Bart Swings

 zo 14 januari 2024 12:21
Swings trainde samen met enkele Alpecin-Deceuninck-renners.

Dat Bart Swings op het ijs een klepper van formaat is, was al langer bekend. Dat hij ook op de fiets meekan met de wereldtop, bewees onze landgenoot gisteren. Hij ging mee op pad met Mathieu van der Poel en enkele ploegmakkers tijdens een trainingsritje onder de Spaanse zon.

Aan wereldkampioenen geen gebrek in het Spaanse Dénia.

 

Mathieu van der Poel stoomt zich er klaar voor het WK veldrijden en daarna het voorjaar, ook landgenoot en wereldkampioen op de massastart in het schaatsen Bart Swings vindt het heerlijk vertoeven in Spanje.

 

Al trekt onze landgenoot er niet naartoe om even te luieren, zo bewees hij gisteren. Swings bezorgde Mathieu Van der Poel, Jasper Philipsen, Xandro Meurisse en Oscar Riesebeek gezelschap tijdens een trainingsrit.

 

Swings is zelf een fanatieke fietser en kon de training met de Alpecin-Deceuninck-renners gebruiken als voorbereiding op de volgende Wereldbeker-wedstrijd. Die vindt plaats in Salt Lake City.

 

En misschien kreeg Van der Poel ook nog wel wat tips voor het rijden op ijs van de olympische kampioen op de massastart. Als dat geen vonken geeft in Val di Sole volgend jaar...