Ga naar de inhoud

Luke Plapp doet het weer op het Australisch kampioenschap

 zo 7 januari 2024 08:50
Luke Plapp
Luke Plapp rijdt opnieuw een jaar als Australisch kampioen rond.

Voor de derde keer op een rij heeft Luke Plapp (Jayco-AIUIa) het Australisch wielerkampioenschap gewonnen. De 23-jarige renner ging in Buninyong zijn medevluchter en ploegmaat Chris Harper vooraf. Eerder deze week kroonde Plapp zich ook tot Australisch kampioen tijdrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na zijn profdebuut in de kleuren van Ineos koerst Lucas Plapp vanaf dit jaar voor de Australische formatie Jayco - AlUla. De 23-jarige renner schonk zijn nieuwe ploeg meteen de dubbel op de Australische kampioenschappen: donderdag won hij de race tegen de klok, vannacht de wegrit.

 

Plapp voerde in Buninyong, ten westen van Melbourne, een nummertje op met ploegmaat Chris Harper. Samen zetten ze een lange solo op.

 

Tot een sprint kwam het niet. Zij aan zij kwamen ze over de streep, Plapp won. Op zijn 23e heeft hij al 3 nationale weg- en 2 tijdrittitels op zijn naam staan.

 

6 minuten na de finish van Plapp en Harper maakte Kell O'Brian het Jayco-feest compleet. Hij eiste de 3e plaats op.

 

Jayco wint ook bij de vrouwen

Ook bij de vrouwen ging de titel naar het Jayco-team. Ruby Roseman-Gannon was de snelste in de sprint.

 

Zij klopte Lauretta Hanson (Lidl-Trek) en Alexandra Manly (Liv-AIUIa-Jayco). Tijdritkampioene Grace Brown (FDJ) werd 4e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.