Ga naar de inhoud

Ziet u wat er mis is? Sunderland ontketent rel met eigen supporters na herinrichting stadionbar

 vr 5 januari 2024 12:41

Ooit de docuserie Sunderland Till I Die gezien? Korte samenvatting: voetbal is alles in de Engelse industriestad. En net wanneer Sunderland helemaal op scherp stond - voor de nakende derby tegen Newcastle -, heeft de clubleiding een pijnlijke fout begaan. Het schilderde zijn stadionbar in ... zwart en wit, de kleuren van de aartsrivaal. De storm van reacties was niet te overzien.

Zaterdag staat Sunderland- Newcastle United op het programma in de FA Cup.

 

En alsof de Tyne-Wear Derby al niet genoeg spanning en rivaliteit met zich meebrengt, heeft Sunderland ongewild nog wat extra olie op het vuur gegooid. Bij zijn eigen supporters, nota bene.

 

Verschillende Newcastle-fans hadden voor de gelegenheid een bar in de loge van het stadion van de tegenstander afgehuurd, en Sunderland wilde hen tegemoetkomen door de inrichting van de bar aan te passen.

 

Er kwamen zwart-witte slogans aan de muren te hangen en de bekende aanmoedigingskreet van Sunderland, 'Haway', werd vervangen door 'Howay', zoals het in het naburige Newcastle wordt geroepen.   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een doorn in het oog van de Sunderland-supporters.

 

Toen beelden van de bar gisteren opdoken op sociale media volgde er een golf van furieuze reacties bij de thuisfans.

 

Er werd zelfs meteen geroepen om het vertrek van meerderheidsaandeelhouder Kyril Louis-Dreyfus, de zoon van voormalig Standard- en Marseille-eigenaar Robert Louis-Dreyfus.   

 

Sunderland bood donderdagavond zijn excuses aan en kondigde aan de aanpassingen in de bar onmiddellijk ongedaan te zullen maken. Ook Dreyfus kwam op sociale media nog met persoonlijke verontschuldigingen.

 

Voor het incident waren er al spanningen bij de Sunderland-supporters, nadat werd gecommuniceerd dat enkele abonnees hun gebruikelijke plaatsen moesten afgeven aan de 6.000 meereizende Newcastle-fans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.