Ga naar de inhoud

Fem van Empel schiet eens niet de hoofdvogel af: "Ik kon niet echt diep gaan"

 di 26 december 2023 14:49
Fem van Empel.

In haar regenboogtrui had ze dit seizoen nog geen cross verloren, maar na 11 overwinningen is er toch een einde gekomen aan de zegereeks van Fem van Empel. In Gavere voelde ze zich duidelijk niet in haar sas. "Het draaide een beetje vierkant", besefte ze. 

Haar laatste 5 crossen van vorig seizoen en haar eerste 11 veldritten van dit seizoen had ze allemaal gewonnen, maar in Gavere kwam er geen volgend hoofdstuk.

 

Tijdens de opwarming maakte Fem van Empel al een knieval en op de glibberige omloop in Gavere werkte de wereldkampioene een grillige cross af.

 

Ze oogde nerveus en af en toe wat angstig, zeker in de afdalingen. Na haar jojo eindigde ze toch nog 2e op 28 seconden van Puck Pieterse.

Bij mij draaide het een beetje vierkant. Ik heb geen idee hoe dat komt. Ik heb niet per se iets anders gedaan.

Fem van Empel

"Vandaag was er eentje te sterk", opende Van Empel met een compliment voor haar landgenote. "Ik kon niet echt diep gaan en ik weet niet hoe dat komt."

 

"Puck was gewoon supersterk, ze verdient de zege. En bij mij draaide het een beetje vierkant. Ik heb geen idee hoe dat komt. Ik heb niet per se iets anders gedaan."

 

"Ik verbaasde mezelf nog hoe sterk ik terugkwam. Ik ben een beetje tevreden, een beetje ontevreden."

 

In de afdalingen reed Van Empel met de bibber rond. "Ik miste een beetje de controle. Bij de verkenning was ik gevallen en ik wilde mijn knie niet opnieuw pijn doen. Ik reed dus veilig naar beneden."

 

Anderzijds heeft Van Empel ook wel kunnen leren uit deze cross. Voor het eerst moest ze terugknokken.

 

"Klopt", knikte ze. "Als het altijd vanzelf gaat, dan is er ook iets mis. Ik heb gestreden tot het einde en dat is het positieve."

Gerelateerd: