Ga naar de inhoud

Wembanyama wint na 18 nederlagen op een rij met Spurs wel van Lebron James en Lakers

 za 16 december 2023 10:19
Victor Wembanyama haalde het van LeBron James.

Er kan even wat druk van de schouders van de 19-jarige Victor Wembanyama. Na 18 nederlagen op een rij met de San Antonio Spurs kon het Franse wonderkind nog eens proeven van de overwinning. Uitgerekend tegen de LA Lakers en sterspeler LeBron James maakten ze een einde aan de negatieve reeks.

Met 13 punten, 15 rebounds en 5 assists deed Victor Wembanyama zijn duit in het zakje van de Spurs, al was Devin Vassell de grote uitblinker met een persoonlijk record van 36 punten.

 

Het leverde een 129-115-overwinning op voor de Spurs tegen de LA Lakers, waar LeBron James goed was voor 23 punten, 7 rebounds en 14 assists.

 

Na 18 nederlagen op een rij vierden de Spurs hun overwinning dan ook uitgebreid. "Het voelde als een play-offwedstrijd", zei Wembanyama. "Ik hou van dit gevoel."

 

Bij de LA Lakers sakkerden ze omdat Anthony Davis, D'Angelo Russell en Cam Reddish afwezig waren. Toch zocht LeBron James geen excuses. "Drie basisspelers missen is veel, maar alle lof voor San Antonio. Ze speelden geweldig."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Opnieuw nederlaag voor Pistons

San Antonio kon een einde maken aan zijn reeks nederlagen, Detroit niet. De Pistons gingen al voor de 22e keer op een rij onderuit in de NBA.

Nu waren de Philadelphia 76ers te sterk met 124-92. Joel Embiid was met 35 punten en 13 rebounds de uitblinker.