Ga naar de inhoud

Tegenstanders keken met open mond naar knalstart Van der Poel: "Volgen? Geprobeerd, maar verkoudheid opgedaan"

 za 16 december 2023 18:24
Eli Iserbyt
Ook Eli Iserbyt moest zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel.

Hij kwam, hij zag en hij overwon. Mathieu van der Poel heeft in Herentals meteen zijn schaduw geworpen over alles en iedereen in de cross. Zijn tegenstanders moesten met lede ogen toekijken hoe hij iedereen meteen degradeerde bij zijn eerste veldrit. "Hij toonde meteen wie de baas is", klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een veelzeggende tweet van Eli Iserbyt.

 

"Ik dacht ook dat ik hem ging volgen, maar heb nu een verkoudheid opgedaan", reageerde de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal op de onemanshow van Mathieu van der Poel.

 

De Nederlandse wereldkampioen gaf zijn collega's - die al wekenlang in het veld bezig zijn - bij zijn wederoptreden meteen het nakijken.

 

"Het blijft toch verbazend hoe snel hij reed, zeker die eerste ronde", vertelt Eli Iserbyt (4e). "Er was gewoon niets aan te doen vandaag."

 

"Hij nam meteen 20 seconden en reed daarna op zijn gemak. Dan sta je twee of drie trappen hoger dan de rest. Het belooft alvast voor de komende weken. Veel spanning hoeven we niet meer te verwachten.

Ik zal hem op de bus zeggen dat het volgende keer wat rustiger mag.

Quinten Hermans over MVDP

Ook Lars van der Haar (3e) was een van de kroongetuigen van de blitzstart van Mathieu van der Poel.

 

"Die eerste ronden lag het niveau bizar hoog. Ik had gehoopt dat het wat lager lag", lachte de Nederlandse crosskampioen. 

 

"We hadden gehoopt dat we misschien een paar rondes met hem mee konden gaan, maar hij liet direct zien wie de baas is."

"Ik zal hem op de bus zeggen dat het volgende keer wat rustiger mag", knipoogt ploegmaat Quinten Hermans, 9e in Herentals.

 

Verbazen doet Mathieu van der Poel hem niet meer. "Het niveau waar hij op training mee rondrijdt, is indrukwekkend. Hier kon hij poweren en technisch is hij ook nog altijd onderlegd."

 

"Mathieu is simpelweg een van de beste crossers én wegrenners."

Bekijk ook de reacties van Van der Haar en Hermans:

Gerelateerd: