Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel glundert na knaller van een comeback: "Mooi om meteen bevestiging te krijgen"

 za 16 december 2023 16:37

Eerste veldrit, eerste overwinning. Mathieu van der Poel maakte in Herentals zijn crosscomback en domineerde de wedstrijd meteen van begin tot einde. Een onemanshow die de tegenstand angst zal inboezemen voor de komende weken. "Het was een lang en eenzaam uur crossen", deed de Nederlandse wereldkampioen zijn verhaal.

Een intrede door de grote poort.


Mathieu van der Poel kwam in Herentals voor het eerst opnieuw aan de start in het veld en domineerde meteen van start tot finish.

 

"Het ging goed van bij de start en ik kon meteen een mooie kloof slaan.", doet de wereldkampioen zijn verhaal.


Van der Poel week daarna geen meter van de kop af vandaag. En had met de passage over de steile skiberg een strook waar hij zich telkens kon onderscheiden van de rest. 

 

"Ik wist dat dat het lastigste punt van de cross was, maar ik voelde me er goed. Daarna was het een lang en eenzaam uur koersen."

Het was leuk om terug te zijn.

Mathieu van der Poel

De Nederlander kon zich zelfs een slippertje in het slot veroorloven. "Zo alleen rijden is zeker niet saai, maar ik had wel een momentje van onoplettendheid."


Een geslaagd wederoptreden, alvast.

 

"Het was leuk om terug te zijn", glunderde ook Van der Poel. "Ik heb lang getraind om weer terug te keren. En heb goed afgezien op de trainingen. Dan is het mooi om meteen bevestiging te krijgen."


Kunnen we meer van deze onemanshows verwachten de komende weken? "Vandaag was het niet heel spannend, maar het zal zeker niet altijd zo lopen, denk ik. Zeker tijdens de kerstperiode."

Gerelateerd: