Ga naar de inhoud

Tom Pidcock laat Vlaamse klassiekers links liggen en richt vizier op de Ardennen

 do 30 november 2023 09:48
Tom Pidcock zal de kasseien van de Vlaamse hellingen komend voorjaar niet aaien.

Daags na de onthulling van zijn veldritprogramma is ook al wat informatie over de wegkalender van Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) doorgesijpeld. De Strade Bianche-winnaar zal komend voorjaar normaal gezien niet te bewonderen zijn in het Vlaamse voorjaar. "Het ligt nog niet 100 procent vast, maar de kans is klein dat Tom een Vlaamse klassieker zal rijden", zegt zijn coach Kurt Bogaerts.

Tom Pidcock combineerde de voorbije jaren steevast het Vlaamse voorjaar met de klimklassiekers.

 

Meestal met een rist top 10-plaatsen, wat de Brit altijd interessant maakte voor de Sporza Wielermanager.

 

Maar komend voorjaar zal de alleskunner snoeien in zijn programma in de klassiekers.

 

Het openingsweekend, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen staan allemaal niet in de agenda van de 24-jarige Brit.

 

"De kans is klein dat Tom aan de start van een Vlaamse klassieker zal staan", bevestigt zijn coach Kurt Bogaerts. "Al ligt zijn programma nog niet helemaal vast."

 

Pidcocks accent zou dan op de Ardennen-klassiekers komen te liggen. Afgelopen seizoen blonk hij op dat terrein nog uit met de 2e plek in Luik-Bastenaken-Luik (na Evenepoel) en de 3e plaats in de Amstel Gold Race.

 

2024 staat voor Pidcock ook in het teken van de Spelen in Parijs: in het mountainbiken gaat de wereldkampioen resoluut voor een 2e olympische titel op een rij.

Gerelateerd: