Ga naar de inhoud

Ook Axel Witsel sluit terugkeer bij Rode Duivels niet uit: "Ik sta ervoor open"

 do 30 november 2023 17:44
Keert Axel Witsel dan toch terug bij de Rode Duivels?

Definitief afscheid nemen blijkt toch moeilijk. Na Toby Alderweireld en Dries Mertens sluit nu ook Axel Witsel (34) een terugkeer bij de Rode Duivels niet uit. "Ik sta ervoor open", vertelt de sterkhouder van Atlético Madrid bij Eleven DAZN.

Hoeveel 'gestopte' Rode Duivels zien we straks dan toch op het EK?

Eerst sprak Toby Alderweireld luidop over een terugkeer. Eerder deze week liet ook Dries Mertens, die wel nooit definitief zijn afscheid aankondigde, weten dat de bondscoach hem altijd mag bellen. En nu lijkt Axel Witsel eveneens terug te krabbelen na zijn internationaal pensioen.

 

Begin mei kondigde de 130-voudig Duivel aan dat hij stopte bij de nationale ploeg "na goed nadenken en met veel emoties", klonkt het toen.


Maar in een interview met Eleven DAZN toont Witsel zich nu toch bereid om terug te keren, mocht het nodig zijn.

 

"Of ik nuttig kan zijn op het EK? Dat is een vraag voor de bondscoach, niet voor mij. Ik heb hem niet opgebeld of gesproken. Maar ik sta er eventueel wel voor open."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dé vraag is natuurlijk wel of Tedesco, die een fitte Witsel buiten zijn eerste selecties liet, overweegt als een serieuze optie in de defensie.

 

Bij Atlético Madrid is de ex-Rouche wel aan zijn tweede voetbaljeugd bezig centraal achterin. Voor trainer Diego Simeone is Witsel een van de eerste namen op het wedstrijdblad.


Vorige maand hield onze commentator Filip Joos in 90 minutes nog een opvallend pleidooi om Witsel weer bij de Duivels te halen.

 

"Op het middenveld gaat het niet meer, maar achterin doet hij het nu goed", zei Joos toen. "Als hij dat bij Atletico goed blijft doen, dan zou hij ons echt nog diensten kunnen bewijzen, net als Toby Alderweireld." 

Gerelateerd: