Ga naar de inhoud

Door overvloedige regenval zijn bijna alle golfclubs in Vlaanderen gesloten: "Heel uitzonderlijk"

 di 28 november 2023 20:07

Ons land heeft de voorbije weken bakken regen moeten slikken. Dat is vervelend voor verschillende sectoren, maar ook bij onze golfclubs toveren de druppels geen glimlach op het gezicht. 

Volgens onze informatie zijn 50 golfbanen van de 55 Vlaamse golfclubs gesloten. De driving ranges en oefenfaciliteiten zijn wel bijna overal open.

 

In Vlaanderen zijn er 3 golfclubs volledig open (Royal Limburg, Royal Ostend golfclub, Koksijde Golf Ter Hille) en 2 golfclubs gedeeltelijk (Golfclub Kampenhout en Brabantse Golf).

 

Het Journaal ging een kijkje nemen in Kampenhout en stelde vast hoe drassig de holes erbij liggen. Het gras dreigt een modderpoel te worden.

 

"We hebben de helft van het terrein gesloten, normaal zijn dat 1 à 2 holes", geeft de manager van de club in Kampenhout aan.

 

"Dit is heel uitzonderlijk. Wij hebben hier een kleigrond en dat veroorzaakt modder. Aan de kust heb je zandgrond en daar draineert het water sneller."

 

Holes waar de schaarse zonnestralen domineren, daar kan wel gespeeld worden. Maar het hoge gras maaien is ook al geen optie. "Een grasmachine weegt te zwaar en zou sporen nalaten."