Ga naar de inhoud

AG2R gaat in zee met Decathlon en vervangt BMC-fiets door Van Rysel, 3 Belgen bij nieuwkomers

 ma 27 november 2023 11:52
Vanaf 1 januari 2024.
Een nieuwe naam, een nieuwe fiets.

Decathlon-AG2R La Mondiale is de nieuwe naam van het Franse WorldTour-team: Decathlon, de internationale sportketen met hoofdzetel in Frankrijk, vervangt Citroën als titelsponsor. Vanaf 1 januari 2024 rijden Oliver Naesen en co. met Van Rysel-fietsen. De metamorfose werd vanochtend bekendgemaakt in Rijsel.

Decathlon blijft zijn bereik in de internationale sportwereld vergroten. De Kipsta-bal rolt niet alleen in Frankrijk en België, maar de komende 3 seizoenen ook in de Europa en Conference League.

Vanaf Nieuwjaar zullen we ook de naam van de keten op de shirts in het WorldTour-peloton zien blinken. Een nieuwe naam, een nieuw truitje en weg met de iconische bruine broeken.

En ook de fiets verandert: BMC maakt plaats voor Van Rysel, de professionele koersfiets van Decathlon, die debuteert in de WorldTour.

De Bondt, De Pestel en Pollefliet zijn nieuw in Belgisch 5-tal

Vijf Belgen zullen volgend seizoen voor Decathlon-AG2R La Mondiale uitkomen: Oliver Naesen en Stan Dewulf blijven aan boord, het contract van Lawrence Naesen werd niet verlengd.

 

Zij worden vergezeld door 3 Belgische nieuwkomers: Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck), Sander De Pestel (Flanders-Baloise) en neoprof Gianluca Pollefliet (Lotto-Dstny U23).

 

De Franse WorldTour-ploeg verwelkomt nog 3 grote namen. Victor Lafay, goed voor een ritzege in de Tour, komt over van Cofidis. Bruno Armirail, even rozetruidrager in de Giro, versterkt dan weer de klassementsmannen. Sprinter Sam Bennett hoopt er zijn snelle benen terug te vinden, na een passage bij Bora-Hansgrohe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: