2 Belgen bij beste 6 kunstschaatssters van seizoen: ook Pinzarrone plaatst zich voor Grand Prix-finale

 za 25 november 2023 09:07
Nina Pinzarrone (archief).

Nina Pinzarrone heeft zich als tweede Belgische ooit geplaatst voor de prestigieuze Grand Prix-finale in Peking (7 tot 10 december). Met een elegante kür tijdens de Grand Prix in Osaka verzekerde ze zich van de 3e plek én een ticket.

Bekijk de kür van Nina Pinzarrone

Nina Pinzarrone had gisteren al haar hand uitgestoken naar een plekje in de Grand Prix-finale met de 2e plek in de korte kür in Japan. 

 

Ook in haar lange kür toonde de Belgische kampioene nog eens haar topvorm: een dag na haar 17e verjaardag werd ze beloond met 194,66 punten, 4 punten minder dan haar persoonlijke topscore (198,80).

 

Het leverde Pinzarrone de 3e plek op in Osaka, achter de twee Amerikanen Ava Marie Ziegler (200,50) en Lindsay Thorngren (198,73).

 

Maar nog belangrijker is dat Pinzarrone zich als tweede Belgische ooit heeft geplaatst voor de Grand Prix-finale, met de beste 6 kunstschaatssters van het seizoen. Ook Loena Hendrickx heeft zich geplaatst, een unicum voor het Belgische kunstschaatsen.

 

De voornaamste concurrente van Pinzarrone voor een finaleplaats was Haein Lee, die bij winst haar nog de startplek kon afpakken. De kür van de Zuid-Koreaanse, de nummer twee van het laatste WK, was echter iets minder. 

 

Met haar derde plaats veroverde Pinzarrone elf punten. Dat brengt haar in het klassement op 24 punten en dat was net voldoende om zich bij de beste zes voor de eindstrijd te scharen.

 

"Over het geheel ben ik superhappy", zei Pinzarrone. "Met deze Grand Prix, met het feit dat ik twee keer bij een Grand Prix op het podium stond, en niet te vergeten met mijn plek in de finale."

Hendrickx en Pinzarrone treffen 3 Japanse meisjes

In de Grand Prix-finale in Peking nemen Pinzarrone en Hendrickx het op tegen drie Japanse rijdsters: wereldkampioene Kaori Sakamoto, Hana Yoshida en Rion Sumiyoshi. De zesde deelneemster is Isabeau Levito uit de Verenigde Staten.   

 

De Grand Prix-serie, zes wedstrijden en een finale, bestaat sinds 1995. Alleen uitgenodigde rijders mogen meedoen. Daarvoor was er sprake van een ISU Champions Serie.   

 

De grote favoriete in Peking is Sakamoto, die twee wedstrijden won. Vorig jaar zegevierde in de finale in Turijn de Japanse Mai Mihara, die zich dit jaar niet plaatste. De tweede plaats was toen voor Levito. Loena Hendrickx werd derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: