Ga naar de inhoud

Knuffel voor de caller en dansje met tegenstander: Dancing Dimi steelt show op Players Championship

 vr 24 november 2023 23:52
Dancing Dimi was in zijn element.

De passage van Dimitri Van den Bergh in de eerste ronde van de Players Championship Finals is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Onze landgenoot stootte niet zonder slag of stoot door naar de tweede ronde, maar liet zich ook voor en na de pot gelden. En dat zal vooral 'caller' Russ Bray geweten hebben. Ook Huybrechts en Vandenbogaerde staan in tweede ronde.

Het Butlin's Minehead Resort is dit weekend het toneel van de Players Championship Finals, de generale repetitie voor het WK darts van volgende maand.


Een van de aanwezigen: Dimitri Van den Bergh. 


Al dansend maakte onze landgenoot zijn intrede op de vloer in het Verenigd Koninkrijk. Hij maande het publiek - en zelfs even zijn tegenstander Jim Williams - aan om mee te swingen, maar naast wat gênante glimlachjes kreeg hij het publiek nog niet helemaal aan zijn kant.


Dan maar de show stelen voor het bord? Aangekondigd door de iconische stem van caller Russ Bray (die zijn pensioen aankondigde) begon onze landgenoot met een 180 en tekende meteen voor een break, maar kon de lijn daarna moeilijk doortrekken. 

 

Een teveel aan foutjes bij beiden zorgde voor een zenuwachtig potje haasje-over. Pas na de 3-3 leek Van den Bergh zijn ritme echt te vinden, om de wedstrijd uiteindelijk met 6-4 naar zich toe te trekken.

 

De ontlading was duidelijk groot. Toen hij de winnende pijl in de dubbel-16 wierp, slaakte hij een enorme zucht, om daarna in de armen te vallen van Russ Bray.

 

Echt vertrouwen voor het WK zal onze landgenoot nog niet opgedaan hebben, maar hij gunde zich alvast een tweede kans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Huybrechts en Vandenbogaerde door

Van den Bergh mag Kim Huybrechts verwelkomen in de tweede ronde. The Hurricane versloeg Schindler na een heuse remontada met 6-5.

 

Na een sterk begin kwam onze landgenoot 2-0 voor, maar hij kon zijn voorsprong niet vasthouden. Toen Huybrechts het even lastig kreeg, knokte Schindler zich terug in de wedstrijd.

 

De Duitser kwam op een 4-2-voorsprong en zette de Belg met de rug tegen de muur. Huybrechts overleefde drie verschillende match darts bij een 5-3-stand, maar kwam daarna weer in zijn spel en sleepte zelfs nog een decider uit de brand.

 

The Hurricane stond op het juiste moment op en schudde nog een 12-dart-leg uit zijn mouw om de pot winnend af te sluiten.

 

Eerder op de dag zorgden Mario Vandenbogaerde en Mike De Decker voor een Belgische broedermoord. In een onderling duel in de eerste ronde schakelde Vandenbogaerde zijn conculega uit met een duidelijke 1-6-score.

 

Wedstrijden Belgen morgen:

  • Van den Bergh - Gary Anderson
  • Huybrechts - Gerwyn Price
  • Vandenbogaerde - Matt Campbell
Gerelateerd: