Ga naar de inhoud

19-jarig toptalent wordt prof bij Soudal-Quick Step: "Alaphilippe was lovend over Wolfpack"

 vr 24 november 2023 11:47
Paul Magnier kon al mooie resultaten voorleggen bij de beloften.

De Franse renner Paul Magnier wordt volgend jaar al prof bij Soudal-Quick Step. De 19-jarige slaat het belofteteam van de Wolfpack over en tekent meteen een contract tot 2026 bij de hoofdmacht.

Dat Soudal - Quick Step al even interesse toonde in Paul Magnier, mag niet verbazen na een blik op zijn palmares.

 

De 19-jarige Fransman maakte al indruk bij de beloften met onder meer brons op het EK. Bij de junioren pakte hij twee ritzeges in de prestigieuze Giro della Lunigiana.

 

Ook op de mountainbike  toonde Magnier al zijn talent met brons op het WK voor junioren in 2022.

 

Magnier, die voor het continentale Trinity Racing uitkwam, maakt volgend seizoen als tweedejaarsbelofte al de overstap naar de hoofdmacht van de Wolfpack. Hij tekent een contract tot 2026.

 Ik hou van de klassiekers, dus ik weet dat ik op de juiste plek zit.

Paul Magnier

"We volgden Paul al even tijdens zijn indrukwekkende periode bij de junioren en de beloften", vertelt CEO Patrick Lefevere. "Hij is veelzijdig en getalenteerd en heeft veel potentieel. Dat geeft ons vertrouwen voor volgend seizoen."


Magnier werd door zijn landgenoot Julian Alaphilippe warmgemaakt voor de Belgische ploeg. "Ik ben heel trots en blij dat ik deel uitmaak van dit fantastische team", vertelt hij.

 

"Alaphilippe was lovend over de Wolfpack. Ik hou van de klassiekers, dus ik weet dat ik op de juiste plek zit."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.