Ga naar de inhoud

Lidl-Trek verlengt contract Thibau Nys tot en met 2026: "Om wedstrijden te winnen"

 di 21 november 2023 14:16
Thibau Nys
Thibau Nys op de tijdritfiets.

Tussen de crossen door heeft Thibau Nys goed nieuws gekregen over zijn wegcarrière. WorldTour-ploeg Lidl-Trek verlengt het contract van de 21-jarige renner met twee seizoenen: tot het einde van 2026. "Daar zijn we heel blij mee", reageert het team. Ook bij zijn veldritteam Baloise-Trek Lions tekende Nys bij.

Met een cover van een wielerblad kondigt Lidl - Trek "een nieuwe deal voor de nieuwkomer van het jaar" Thibau Nys aan.

 

De 21-jarige zoon van veldriticoon Sven Nys zit nog enkele jaren gebeiteld bij het WorldTour-team. Het vorige contract van Nys jr. liep tot eind volgend jaar, nu heeft hij verlengd met twee jaar: tot einde 2026.

 

"We zijn blij dat hij tot 2026 bij Lidl-Trek rijdt", zegt teammanager Luca Guercilena. "Zo kunnen we samenwerken zonder ons te hoeven haasten, zodat hij zijn allerbeste niveau kan bereiken."

 

(lees voort onder de Instagrampost)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ik wil grotere wedstrijden rijden en meer wedstrijden winnen.

Thibau Nys

Ook Nys kijkt uit naar de verdere samenwerking. "Koersen met een aantal echt grote namen heeft me geholpen om meer ervaring op te doen en dat is iets wat me de komende jaren ook zal helpen", reageert hij

 

"Ik ga stap voor stap in mijn ontwikkeling en hopelijk kan ik in de toekomst meer wedstrijden winnen. Ik wil mijn niveau verbeteren, grotere wedstrijden rijden en consistenter worden in mijn resultaten."

 

"Het komt erop neer dat ik meer wedstrijden wil winnen", kijkt Nys jr. vooruit.

Hoogtepunt van 2023: Hirschi en Bilbao kloppen

Thibau Nys heeft al mooie dingen laten zien in het shirt van de Trek-ploeg. In juni verbaasde hij vriend en vijand door in Zwitserland gevestigde waarden als Marc Hirschi en Pello Bilbao te kloppen.


In de Ronde van Noorwegen won Nys een etappe en het puntenklassement. Daarnaast stapelde hij ereplaatsen op in de Ronde van België en de Ronde van Wallonië.

Thibau Nys
Thibau Nys torent in Zwitserland uit boven Marc Hirschi en Pello Bilbao.

Ook contractverlenging bij de crossploeg

Momenteel leeft Thibau Nys zich uit in het veld. Dat doet hij niet voor Lidl-Trek, wel voor de Baloise - Trek Lions, het team van zijn vader. Ook daar heeft hij bijgetekend.

Gerelateerd: