Ga naar de inhoud

Feest voor de familie Lemmelijn: Ward Lemmelijn en jongere broer domineren BK indoorroeien

 za 18 november 2023 15:01
De broertjes Lemmelijn samen herstellende na het BK.

Ward Lemmelijn blijft in België onklopbaar in het indoorroeien. De 26-jarige krachtpatser deed een seconde beter dan zijn eigen Belgische record en won zo opnieuw het BK. Zijn jongere broer Lode Lemmelijn mocht mee het podium op.

Ward Lemmelijn heeft op het Belgisch kampioenschap indoorroeien in Willebroek zijn eigen Belgisch record scherper gezet.

 

De 26-jarige roeier kaapte voor de vierde opeenvolgende keer de titel weg op de 2.000 meter, in 5'38"6. Hij deed op die manier een seconde beter dan zijn vorige besttijd (5'39"7) op de afstand, die hij in februari verwezenlijkte toen hij vicewereldkampioen werd op het WK indoor.

 

Lemmelijn bleef zijn jongere broer Lode (6'00"6) en Arnaud Defraigne (6'14"3) voor.

 

Bij de beloften (U23) liet Dean Laureyns in 6'08"9 de beste tijd optekenen, voor Boris Taeldeman (6'13"8). Mil Blommaert stak op zijn beurt de concurrentie de loef af bij de lichtgewichten in 6'25"9.   

 

Bij de vrouwen ging Caitlin Govaert (7'12"6) met de zege aan de haal, ondanks dat Mazarine Guilbert (7'04"9) beter deed bij de beloften.

De broertjes Lemmelijn zij aan zij.