Ga naar de inhoud

Marouane Fellaini denkt niet aan pensioen en "sluit geen enkele deur" voor terugkeer naar België

 wo 8 november 2023 11:24

De beweringen van zijn coach in China kunnen de vuilbak in. Marouane Fellaini denkt nog niet aan zijn voetbalpensioen. Dat bevestigde de voormalige Rode Duivel bij La Dernière Heure. "Ik wil me minstens nog één of twee jaar amuseren", vertelt de 35-jarige middenvelder. Kan hij dat in België?

"Hoewel ik het jammer vind, respecteer ik zijn beslissing om te stoppen."

 

Woorden van Choi Kang-hee, de coach van Marouane Fellaini in China, die plots verwarring zaaiden. Nam de voormalige Rode Duivel zonder aankondiging afscheid van het profvoetbal?

 

Al snel kwam er antwoord van zijn makelaar. "Marouane is nog steeds in topvorm", verzekerde hij. De ballonnen en slingers voor het pensioenfeestje moesten nog niet besteld worden.

 

Ook Fellaini zelf bevestigde: "Ik wil me nog zeker één of twee jaar amuseren."

We zien wel welke aanbiedingen er komen.

Marouane Fellaini

Aan stoppen denkt hij dus niet, vertrekken bij Shandong Taishan wel. Heeft de middenvelder – die over twee weken 36 kaarsjes uitblaast – al een nieuwe bestemming in gedachten?

 

"We zien wel welke aanbiedingen er komen", blijft Fellaini er rustig bij. 

 

"Terugkeren naar België? Ik sluit geen enkele deur, maar op dit moment zit het eerlijk gezegd niet in mijn hoofd."

 

De deur staat dus op een (kleine) kier. Dat zal de nostalgische Standard-fan toch doen dromen. In 2006 lanceerde hij zijn profcarrière in Luik. Mocht hij 17 jaar later terugkeren, maakt hij de cirkel rond.

 

En met zijn statistieken in China  –  50 goals en 12 assists in 139 wedstrijden – kan hij nog mooie adelbrieven voorleggen.

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gerelateerd: