Verwarring troef: coach kondigt einde carrière Marouane Fellaini aan, zaakwaarnemer ontkent

 za 4 november 2023 11:24
Marouane Fellaini speelde 4 jaar in China.

Hangt Marouane Fellaini zijn schoenen aan de haak of niet? Zijn coach bij de Chinese club Shandong Taishan liet alvast uitschijnen van wel.  "Hij kwam als een superster en hij vertrekt als een legende", neemt zijn club alvast afscheid van de voormalige Rode Duivel. Maar dat afscheid zou enkel van de ploeg, en dus niet van het profvoetbal zijn.

Marouane Fellaini maakte begin september al bekend dat hij na dit seizoen Shandong Taishan zou verlaten. Of de 35-jarige voormalige Rode Duivel na 4 jaar in China nog zin had in een nieuw sportief avontuur, was evenwel niet duidelijk.

 

Choi Kang-hee, zijn coach in China, leek op zijn persconferentie het definitieve afscheid van Fellaini aan te kondigen. "Hoewel ik het jammer vind, respecteer ik zijn beslissing om te stoppen", klonk het.

 

"Fellaini is een geweldige speler, maar misschien eist zijn leeftijd stilaan zijn tol. Na elke wedstrijd kampt hij wel een dag of twee met pijn."

Marouane is nog steeds in topvorm. De dag na de wedstrijd heeft hij geen fysieke kwaaltjes.

Zaakwaarnemer Fellaini

Einde voetbalverhaal voor de boomlange middenvelder. Of toch niet?

 

Het Franstalige L'Avenir contacteerde de zaakwaarnemer van Fellaini. Hij ontkende de beweringen van Kang-Hee. "Marouane is nog steeds in topvorm. De dag na de wedstrijd heeft hij geen fysieke kwaaltjes."

 

Dan toch geen pensioensfeestje?

 

Wat wel zeker is: Fellaini speelde vandaag zijn laatste thuiswedstrijd voor Shandong Taishan tegen Henan. De voormalige Rode Duivel werd voor de aftrap al in de bloemetjes gezet door zijn club. Zijn ploeg won met 5-1, zonder goal van de Belg.


"De laatste jaren heeft Fellaini de sfeer aangewakkerd met doelpunten en overwinningen. Laten we hem eren met een groot applaus", riep de club op voor de wedstrijd. "Hij kwam als een superster en hij vertrekt als een legende."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Shandong Taishan zal de competitie al zeker afsluiten op de tweede plek, maar zijn afscheidsmatch heeft Fellaini nog niet gespeeld. Op 25 november staat nog de bekerfinale op de kalender. De middenvelder kan er voor de derde keer de trofee pakken als afscheidscadeau. Hij pakte ook één landstitel met Shandong.

 

Mocht hij eind deze maand alsnog beslissen een einde te maken aan zijn profcarrière, kijkt hij terug op een loopbaan van 17 jaar op het hoogste niveau.

 

Fellaini begon zijn profcarrière bij Standard, waar hij één keer landskampioen werd. Via Everton versierde hij een transfer naar Manchester United, waar hij de Europa League, League Cup en FA Cup won. De voorbije 4 seizoenen speelde hij in China.

 

Met 87 interlands op de teller was Fellaini ook lang een van de sterkhouders bij de Rode Duivels. Hij pakte brons met de gouden generatie op het WK in 2018. Een jaar later zwaaide hij de nationale ploeg uit.

Gerelateerd: