Een inkijk in de identiteitscrisis van Club Brugge. Het panel van Extra Time heeft zich gebogen over de vraag die bij iedereen speelt: hoe een kern met zó veel kwaliteit, zo slecht kan presteren. "Het lijkt alsof het hen niet veel kan schelen", schetst Gert Verheyen een gevaarlijk perceptieprobleem. Maar schijn bedriegt, toch? Of is er meer aan de hand?
Het is moeilijk om de vinger op de wonde te leggen bij Club Brugge.
De selectie van blauw-zwart bulkt van het talent, maar de resultaten blijven uit. En ook het spel van Club is allerminst sprankelend te noemen. Zo werd het dit weekend nog omvergeblazen door een Union dat veel meer intensiteit aan de dag legde.
Een pijnlijke vaststelling die ook Simon Mignolet ventileerde na de 2-1-nederlaag: "Spelers moeten ervoor zorgen dat ze hun mannetjes staan en niet weggezet worden als kleine kinderen. Als je naar Union komt, moet je man zijn."
Als er één iets is waar Club-supporters allergisch voor zijn, is het die gelaten houding.
Klare taal van de keeper, die het gebrek aan mentaliteit van zijn ploegmakkers openlijk hekelde. Maar hij is zeker niet de enige die die mening deelt.
"Kijk naar mannen als Skov Olsen, die kunnen zo goed voetballen, maar moeten toch meer laten zien wanneer het moeilijk gaat in zo'n wedstrijd. En ik heb dat gevoel ook bij Nusa: het lijkt alsof het hen op dat moment niet zo veel kan schelen", schetste ook Gert Verheyen de situatie in Extra Time.
"Ik zeg niet dat het effectief zo is, maar het is wel een uitstraling door de lichaamstaal die ze tonen", voegde hij nog nuance toe.
Dat het gemor en gefluit in de tribunes bij Club Brugge steeds luider werd de laatste weken, lijkt dan ook geen toeval te zijn.
"Zoiets pikken de supporters ook wel op. En als er nu één iets is waar Club-supporters allergisch voor zijn, is het die gelaten houding. Want eigenlijk is het niet zo moeilijk om te laten zien dat je écht wel moeite wil doen."
Een perceptieprobleem, of is er toch meer aan de hand?
"Hoeveel van die échte over-mijn-lijk-types heeft Club Brugge nog rondlopen? Niet veel, hé. De profielen van je spelers zijn ook gewoon zeer belangrijk", gaat Verheyen verder.
In dat opzicht probeerde Deila Balanta - die meer een aanjager is - duidelijk opnieuw te herintegreren in de ploeg.
"Maar daar moest ik toch eens mee lachen, hoor", vertelt Verheyen. "Ze hadden hem al lang afgeschreven, maar toch moet hij opnieuw de redder van dit Club worden."
En hij is niet de enige afgeschrevene die opnieuw in de basis staat bij Club, merkt Filip Joos op. Ook Odoi en zelfs Nielsen behoren tot die categorie.
"Er zijn gewoon te weinig leiders aanwezig in die ploeg", sluit Verheyen af.