Ga naar de inhoud

Red Flame Laura De Neve is 5 maanden out met knieblessure: "Maar blijf van dit stom spelleke houden"

 ma 6 november 2023 20:02

Een ferme aderlating voor Anderlecht en de Red Flames. Laura De Neve liep in de stuntoverwinning van de Belgen tegen Engeland - waar ze de score opende met een vrije trap - een knieblessure op. Het verdict is hard: de verdedigster moet geopereerd worden en staat zeker vijf maanden aan de kant.

Red Flame Laura De Neve (29) staat ongeveer vijf maanden aan de kant vanwege een zware knieblessure. Dat heeft haar club RSC Anderlecht maandag bekendgemaakt op Twitter.

 

De verdedigster hielp de Red Flames een week geleden in de Women's Nations League aan een 3-2 stuntzege tegen Engeland, de Europese en vicewereldkampioen.

 

In de negende minuut draaide De Neve nog een vrije trap in doel, goed voor de 1-0. Nadien viel ze echter uit met een zware blessure aan de rechterknie. Het gaat om een gescheurde mediale band, zo meldt De Neve zelf op Instagram. Ze gaat eerstdaags onder het mes.   

Soms heb je gewoon brute pech.

Laura De Neve

"Van in minuut 8’ (het moest zo zijn) de beste keepster van het moment verslaan, tot in minuut 36’ een pijn voelen die ik herkende en al snel wist dat het niet normaal was", deed de Red Flame haar verhaal op sociale media.

 

"Blessures gaan niet altijd over vermoeidheid of fitheid. Soms heb je gewoon brute pech. Het verdict is opnieuw een gescheurde mediale band, maar deze keer aan de rechterknie. Eerst operatie en dan weer door."

 

"Mensen verklaren me zot, maar ik hou van dit stom spelleke en kijk al uit naar de dag dat ik terug in’t paars en wit sta."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

RSCA Women moet het dus de komende maanden stellen zonder zijn aanvoerster en patron in de defensie. Zonder De Neve verloor Anderlecht zaterdag de topper tegen leider OH Leuven met 1-3. Met 22 op 24 staat OHL op kop. Anderlecht is derde met 14 punten.    

 

Ook bondscoach Ives Serneels kan lang geen beroep doen op De Neve. Op 1 december ontvangen de Belgen Schotland in de Nations League, vier dagen later volgt het uitduel tegen Nederland.

Gerelateerd: