Ga naar de inhoud
Grote vreugde bij de Red Flames! Ze kloppen Europees kampioen Engeland na spektakelmatch.

Wat een stunt voor de Red Flames! Belgen kloppen Europees kampioen Engeland na waar spektakelstuk

 ma 30 oktober 2023 23:18
UEFA Women's Nations League: België - Engeland

Tweede keer, goede keer. De Red Flames hebben hun terugwedstrijd tegen Engeland verrassend gewonnen. Onze Belgische voetbalvrouwen gingen in het Women's Nations League-duel op en over de Europese en vicewereldkampioen. Tessa Wullaert maakte de stunt vanaf de stip compleet. België springt over Engeland naar de tweede plaats in de poule.

Doelpunten:

  • 9' De Neve 1-0
  • 38' Bronze 1-1
  • 44' Kirby 1-2
  • 45' Wullaert 2-2
  • 85' Wullaert 3-2 (pen) 

België - Engeland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met de rust in zicht wordt Tessa Wullaert in de diepte gestuurd en brengt ze België op gelijke hoogte. Een allesbeslissende levenslijn.

 

  • Vrouw van de match: De Flames leverden een collectieve topprestatie af. Het strijdplan werd perfect uitgevoerd en er werd met hart en ziel verdedigd. Toch was dit alles voor niets geweest wanneer Tessa Wullaert het niet - tot twee keer toe - zou afmaken.

 

  • Opvallend: En of het een stunt is. Het is de eerste keer dat België erin slaagt om topland Engeland te sterk af te zijn. 

België vroeg op voorsprong

Wat een avond voor de Red Flames. Het team van bondscoach Ives Serneels verbaasde vriend en vijand met een collectieve topprestatie tegen Europees en vicewereldkampioen Engeland.

 

De Belgen anticipeerden op een vliegende start van Engeland en stonden goed vanaf de eerste minuut.

 

Het was Laura De Neve die Den Dreef voor de eerste keer liet ontploffen. Ze draaide een vrije trap fraai over het muurtje in doel. 

 

De perfecte start voor de Flames. 

Laura De Neve schildert de bal perfect in doel.

Stevige botsing

Totdat het akelig stil werd in Leuven. Alex Greenwood bleef na een botsing met Jassina Blom lang op de grasmat liggen en werd na de eerste medische zorgen afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

Engeland leek niet van slag. 

 

In 10 minuten zetten uitblinker Bronze en Kirby de scheve situatie helemaal recht voor de Lionesses.  

 

Achtervolgen geblazen voor de Flames.  

 

Met veel realisme en strijdlust hielden de Belgen gelukkig vast aan hun strijdplan om vanuit de organisatie snel tegen te prikken.

Akelige beelden: Alex Greenwood wordt afgevoerd naar het ziekenhuis.

Tessa Wullaert zet penalty om

Zo kon Wullaert net voor rust alleen op doel afgaan en koelbloedig doelvrouw Earps verschalken: al het 76e doelpunt in 125 caps voor onze landgenote.

 

Na de pauze hetzelfde spelbeeld: Engeland aan het zoeken naar openingen, België aan het loeren op de tegenaanval. 

 

De Engelse speelsters misten precisie bij de laatste bal en verzaakten de bal in doel te werken.

 

Aan de overkant ging de bal dan ultiem nog op de stip. Wullaert nam haar verantwoordelijkheid en trapte de Flames perfect naar het delirium en naar de tweede plaats in de poule. 

 

Een stunt van formaat voor de Flames, die bewijzen dat ze iedere tegenstander aan kunnen.

goal
Tessa Wullaert plaatst de bal perfect in die linkerhoek. België wint met 3-2!
Gerelateerd:

België - Engeland

22:37
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:36

De vreugde is enorm bij Ives Serneels en zijn troepen. Na een spektakelmatch sturen ze Engeland met 0 punten terug naar huis. 

22:34

EINDE: 3-2

Doelvrouw Earps pompt de bal voor de laatste keer in het pak. De bal kan weggewerkt worden en het laatste fluitsignaal weerklinkt! Wat een stunt van de Belgen. Europees en vicewereldkampioen gaat voor de bijl!

22:32

Luid applaus in het stadion: doelvrouw Evrard komt uit haar doel om een vrije trap te plukken. Nog één minuut op de klok.

22:31

3 minuten extra tijd

De Belgen moeten nog 3 minuten standhouden. Evrard neemt haar tijd bij het nemen van een doeltrap.

22:30

Wissel Wullaert

Wullaert heeft haar laatste meters gelopen. De kapitein wordt vervangen door een verse kracht, Jil Janssens

22:29
Het moment: Tessa Wullaert schiet de Red Flames naar een 3-2-voorsprong.
22:28

Wullaert geeft het goede voorbeeld

Rechtsachter Lucy Bronze speelt een ijzersterke wedstrijd. Ze duikt opnieuw op aan de achterlijn, maar kapitein Wullaert is helemaal teruggezakt om de bal in hoekschop te werken. Als kapitein gaat ze voorop in de strijd.

22:27

Engeland zet nu alles op alles. De ruimtes worden groter en er komt ruimte voor tegenaanvallen. 

22:27
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:26

DOELPUNT: 3-2

Wullaert scoort! De kapitein plaatst de bal perfect in de linkerhoek en laat doelvrouw Earps kansloos. Kunnen de Belgen dit volhouden? 

22:23

Penalty voor de Flames!

De Belgen krijgen de kans op een historische 3-2. De voorzet van Daniels raakt de hand van Stanway. Wullaert zet zich achter de bal.


22:16

De Belgen moeten toch beginnen oppassen. Engeland speelt goed tussen de linies en kan zo de vrije speelster vinden. Na een knappe dieptepass wordt de bal teruggelegd naar rechtsachter Bronze. Haar schot kan gekeerd worden door een Belgisch been. De bal leek recht op het doel van Evrard af te gaan. 

22:13

Blom en de vrouw van de assist, Detruyer, mogen gaan rusten. Daniels en Delacauw moeten het gelijkspel helpen verdedigen. 

22:11
22:10

Het recept van de Belgen is hetzelfde als afgelopen vrijdag: vanuit de organisatie snel proberen tegenprikken. Wullaert kon op die manier België langszij brengen en zonet opnieuw op Earps afstormen. 

22:08

Vers bloed bij Engeland

De weelde is groot bij de Lionesses. De sterk spelende Russo wordt naar de kant gehaald voor een andere spits, Rachel Daly. Een andere smaakmaakster, Fran Kirby, verlaat het veld voor Ella Toone. 

22:06

Rechtsachter Bronze lijkt over meerdere longen te beschikken en duikt opnieuw op achter de Belgische defensie. Deze keer kan ze net niet goed afleggen. Evrard anticipeert en kan de bal plukken.