Ga naar de inhoud

BEKIJK: Pogacar zet finale op zijn kop, maar Jasper Philipsen knalt naar overwinning in Singapore

 zo 29 oktober 2023 11:56
Nóg een zege erbij voor de zegekoning.

Tadej Pogacar en Jasper Philipsen: gisteren samen op een geïmproviseerde tuktuk, vandaag samen op het podium. In het na-Tourcriterium van Singapore sprintte onze landgenoot voor Mark Cavendisch en zijn Sloveense makker - die de finale kleurde met een late uitval - naar de overwinning. Bekijk de beelden hieronder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Of het nu de eerste of de laatste dag van het seizoen is. Of het nu de Tour of een na-Tourcriterium in Singapore is. Tadej Pogacar zit op zijn fiets om finales te kleuren.


Op het lokale circuit in de straten van Singapore trok de Sloveen solo ten aanval. Lang leek hij op weg naar de overwinning, maar in de laatste kilometer werd hij alsnog bij de lurven gevat.


Door Peter Sagan - die een lange lead-out verzorgde -, nota bene.


Jasper Philipsen en Mark Cavendish bedankten hem voor het voorbereidende werk en maakten er al sprintend een tweestrijd van. Meteen pakte onze landgenoot enkele lengtes, die Cavendish het hoofd (letterlijk) deden buigen.


Pogacar sprintte in hun zog nog naar de derde plek. Hij had gisteren op een tuktuk nochtans het goede voorbeeld gekregen van zijn ex-ploegmakker Philipsen (zie hieronder).

Gerelateerd: