Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Bayern München
16
6
5
0
1
12
6
2
FC Kopenhagen
8
6
2
2
2
8
8
3
Galatasaray
5
6
1
3
2
10
13
4
Manchester United
4
6
1
4
1
12
15
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Bayern München
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Kopenhagen
0
0
0
0
0
0
0
3
Galatasaray
0
0
0
0
0
0
0
4
Manchester United
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Bayern München
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Kopenhagen
0
0
0
0
0
0
0
3
Galatasaray
0
0
0
0
0
0
0
4
Manchester United
0
0
0
0
0
0
0

Uitgerekend verguisde Maguire en Onana schenken Man United zege: "Trots hoe ik me gedragen heb"

 wo 25 oktober 2023 09:37
Parias Maguire en Onana werden opnieuw in de armen gesloten op Old Trafford.

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar Manchester United kon dinsdag de nul wegvegen in de Champions League. Uitgerekend de verguisde Harry Maguire, met de winning goal, en de eveneens beschimpte André Onana, met een late penaltysave, waren de matchwinnaars. "Harry domineerde opnieuw."

Dat het al een poos mank loopt bij Manchester United is geen geheim. De ooit zo succesvolle club spendeerde opnieuw veel geld in de zomer, maar ook dit seizoen lijkt de motor niet echt aan te slaan. In de Premier League staat het team van Erik ten Hag pas achtste.

 

Ook in de Champions League hadden The Red Devils na nederlagen tegen Bayern en Galatasaray nog niet geoogst. In de thuiswedstrijd tegen Kopenhagen zat er dan ook veel druk op de ketel, maar een sobere 1-0-zege kon een zoveelste crisis afwenden.

 

Bovendien had Man U die zege te danken aan twee veelbesproken figuren: Harry Maguire kopte in de 72ste minuut de winnende treffer binnen en doelman André Onana hield de nul met een penaltysave in de extra tijd. Beide spelers liggen bij hun fans al een poos onder vuur, maar haalden nu hun gram.  

Als je niet presteert, dan wordt dat geanalyseerd. Maar ik heb een kans gekregen en ik wil deze club weer brengen waar het hoort.

Harry Maguire

Beide matchwinnaars werden achteraf luidkeels toegezongen op Old Trafford. Een stevige opsteker voor Maguire, die in 2019 voor een recordbedrag van 87 miljoen euro naar Manchester trok, maar met dat prijskaartje nooit kon rechtvaardigen.


"Als je niet presteert, dan wordt dat geanalyseerd, maar ik ben trots op hoe ik me de voorbij maanden gedragen heb", reageerde Maguire na afloop. "Ik heb een kans gekregen en ik wil deze club helpen. Ik wil United weer brengen waar het hoort."


Coach Erik ten Hag gaf Maguire tegen Kopenhagen een nieuwe kans achteraan in de defensie, en dat pakte goed uit. "Hij was opnieuw erg goed in de passing en zelfverzekerd in de duels. Hij domineerde zijn tegenstanders", stak Ten Hag de loftrompet.   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Onana haalde nog niet zijn niveau"

Ook doelman Onana lag de voorbije weken niet in de bovenste schuif na enkele flaters in doel. Maar met een late penaltysave maakte hij dinsdag heel wat goed. "Ik heb gewoon mijn job gedaan", zei hij. "Wij zijn United, een grote club. We hebben gewoon tijd nodig, maar ik twijfel er niet aan dat we zullen slagen."


Ten Hag, die bij Ajax al met Onana werkte,  reageerde opgetogen. "André toonde persoonlijkheid, hij weet dat hij eerder niet zijn niveau haalde. Hij kon beter, maar zaterdag tegen Sheffield was hij al zeer goed en vandaag ook."

 

De nieuwe vertrouwensboost voor United - het won zijn laatste drie wedstrijden - komt er op een welgelegen moment. Zondag wacht immers de derby tegen stadsgenoot Manchester City.


"Er is een geweldige spirit in dit team, we zijn als ploeg meer dan de som van de individuen", zei Ten Hag. "Dat is wat we mee moeten nemen naar de derby. Als we samen vechten, hebben we een heel goede kans om een resultaat te halen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: