Ga naar de inhoud

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
12
6
4
2
0
12
6
2
FC Porto
12
6
4
2
0
15
8
3
Shakhtar Donetsk
9
6
3
3
0
10
12
4
Antwerp
3
6
1
5
0
6
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Barcelona
0
0
0
0
0
0
0
2
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
3
Shakhtar Donetsk
0
0
0
0
0
0
0
4
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0

Mark van Bommel duidt Porto aan als "favoriet": "Punt halen wordt moeilijk voor ons"

 di 24 oktober 2023 16:15
Mark van Bommel en Jurgen Ekkelenkamp.

Met 0 op 6 moet de façade van Antwerp in de Champions League opgeboend worden. Mark van Bommel, T1 van de Belgische kampioen, kruipt in de rol van underdog. "Het wordt onderschat hoe goed Porto is", drukt hij de verwachtingen.

Zoals verwacht kan Antwerp woensdag geen beroep doen op Mandela Keita. De kersverse Rode Duivel viel zaterdag uit tegen Charleroi.

 

"Het is zijn knie. Het is geen blessure voor zes maanden, en ik hoop dat hij heel snel terug is, maar voor de volgende interlandperiode zal hij niet meer spelen", bevestigde Mark van Bommel.

 

Die volgende interlandperiode staat half november geprogrammeerd. Keita mist dus in principe ook de return in Porto over twee weken (7 november).

 

Maar eerst wacht woensdagavond dus een tweede thuismatch in deze campagne tegen de Portugezen.

 

"Het is gewoon een hele goede ploeg met spelers die in België en Nederland niet zo bekend zijn, maar individueel wel heel sterk zijn. Het zal voor ons heel erg moeilijk worden."

 

"Porto is de favoriet morgen. Zij spelen al jaren op dit niveau, weten op welke momenten ze een match moeten stilleggen, wanneer ze moeten versnellen of wanneer ze agressief moeten verdedigen."

 

"Het wordt onderschat hoe goed zij zijn. Het wordt voor ons moeilijk om überhaupt een punt te halen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De les na Sjachtar: "Taken moet je heel geconcentreerd blijven uitvoeren"

Hoewel Antwerp dus dringend punten nodig heeft, had Mark van Bommel geen dosis Nederlandse branie meegenomen naar de persbabbel.

 

"Met drie punten zal ik uitermate tevreden zijn, maar zo makkelijk is het niet", grijnsde de Nederlander.

 

"Iedereen was verrast dat wij de Champions League haalden, maar dan weet je ook dat het realistisch is dat je wedstrijden zal verliezen, op kwaliteit en ook op ervaring."

 

"Barcelona, Porto en Sjachtar spelen al jaren op dit niveau. Daar wij willen wij naartoe. Maar dat zijn stappen die je op langere termijn moet zetten. Ik begrijp dat er verwachtingen zijn, maar het is niet vanzelfsprekend."

Barcelona, Porto en Sjachtar spelen al jaren op dit niveau. Daar wij willen wij naartoe. Maar dat zijn stappen die je op langere termijn moet zetten. Ik begrijp dat er verwachtingen zijn, maar het is niet vanzelfsprekend.

Mark van Bommel

De ambities van Antwerp kregen bij de vorige Europese avond op de Bosuil een knauw. Van 2-0 ging het naar 2-3 tegen Sjachtar.

 

"De les uit die wedstrijd is dat je de taken die afgesproken en gevraagd zijn, heel geconcentreerd blijft uitvoeren. Als er ook maar een schakeltje niet klopt, dan profiteert een ploeg op dat niveau onmiddellijk."

 

"Zij hebben zo'n individuele kwaliteit, dat is een niveau waar wij niet aankunnen. Als je daar verliest, is dat geen schande", aldus de Nederlander.

 

"Tegen Sjachtar voetbalden we een helft op CL-niveau, maar om een match te winnen moet je dat een hele wedstrijd doen. Daar geraken is ook een proces van jaren en daar zijn we naar op weg."

"Fanatiek, agressief en gedisciplineerd"

Bij de Portugese vicekampioen is Sergio Conceiçao de coach. Een oude bekende van het Belgische voetbal, maar ook voor Mark van Bommel.

 

"Ik heb in 2001 nog met PSV tegen het Parma van Sergio Conceiçao gespeeld. Hij laat zijn team spelen zoals hij dat zelf graag deed: fanatiek en agressief, maar het is wel goed en gedisciplineerd voetbal."

Gerelateerd: