Ga naar de inhoud

Zweedse bondsvoorzitter: "We kwamen samen met Belgische team snel tot beslissing om te stoppen"

 ma 16 oktober 2023 22:44

Wat een babbel over tactiek moest zijn, werd een teambespreking die nog even zal nazinderen. In de rust van de wedstrijd tussen de Belgen en de Zweden werd beslist om de wedstrijd te staken. Dit naar aanleiding van de aanslag in Brussel op twee Zweedse fans. "Op deze manier willen we respect tonen voor de veiligheid van alle mensen hier", vertelt de Zweedse bondsvoorzitter.

"Het was verschrikkelijk om te horen dat er buiten het stadion twee van onze fans vermoord zijn", doet de Zweedse bondsvoorzitter zijn verhaal.

 

Ook de bondscoach was aangeslagen toen hij het nieuws vernam. “In welke wereld leven we? In Zweden hebben we ongezien veel slachtoffers bij schietpartijen", klonk het bij Janne Andersson.

 

"Ik sta hier bijna met tranen in mijn ogen en wil alle steun aan de families van de slachtoffers betuigen."

 

Uiteindelijk beslisten de spelers in samenspraak met de staf om niet meer aan de tweede helft te beginnen.

 

"Het duurde even tot die realiteit binnendrong bij onze spelers, maar in de rust hebben we dan samen beslist om de wedstrijd niet meer uit te spelen. Een keuze die samen met het Belgische team snel genomen werd."

 

"We houden van het voetbalspel, maar dit is toch een ander verhaal. We hebben deze keuze genomen uit respect voor het leven en de veiligheid van alle mensen hier aanwezig."

Het is onze enige taak om iedereen hier weer veilig thuis te krijgen.

Zweedse bondsvoorzitter

Zo beslisten de ordediensten ook dat de supporters het stadion momenteel nog niet mogen verlaten. Uit veiligheidsoverwegingen.

 

"Een keuze die begrijpelijk is en gerespecteerd moet worden. De politie heeft ons verteld dat dit momenteel de veiligste plek is."

 

"Er lopen hier 700 Zweedse supporters rond met gele T-shirts. We weten niet wanneer de supporters weg zullen mogen gaan, maar het is onze enige taak om iedereen hier weer veilig thuis te krijgen."

Gerelateerd: