Ga naar de inhoud

Simone Biles lacht om foutje dat haar bijna wereldtitel kostte: "Zo onhandig ben ik normaal enkel buiten de turnzaal"

 za 7 oktober 2023 11:25

Met haar 6e wereldtitel allround en haar 21e gouden medaille op een WK beitelde Simone Biles haar naam nog wat permanenter in de geschiedenis van het turnen. "Pas als ik zal stoppen, zal ik pas beseffen wat ik allemaal al verwezenlijkt heb."

Met de Olympische Spelen van Tokio, waar ze geteisterd werd door de "twisties", leek Simone Biles de laatste pagina van haar droomboek geschreven te hebben. Maar op het WK in Antwerpen maakte de turnkoningin duidelijk dat er nog een stevig hoofdstukje zal bijkomen.

Met het Amerikaanse team veroverde ze goud en daar deed ze nog een titel in de allroundcompetitie bovenop, haar 21e WK-titel en 34e medaille, allebei records.

 

"Dit betekent alles voor mij", zegt de immer positieve en lachende Biles. "Sterkte, doorzettingsvermogen, ... Het is een heel gevecht geweest om hier te staan. Ik voel me weer vol vertrouwen en klaar om op het hoogste niveau te strijden."

Over het aantal titels en medailles dat ze al heeft gewonnen, wil ze zelf niet te lang nadenken. "Het komt wel regelmatig naar boven in mijn therapie en dat zijn steeds emotionele momenten."

 

"Het is opwindend als je erover nadenkt wat ik al gedaan heb in deze sport, dat ik het turnen naar een hoger niveau heb getild. Maar ik zal het pas echt beseffen als ik met de sport zal stoppen en tijd neem om achterom te kijken en te zien wat ik verwezenlijkt heb."

En die val? "Ik was zelf ook verrast"

Simone Biles won de allroundtitel met een ruime voorsprong, maar toch maakte ze het nog even spannend met een val op de vloer.

 

"Eigenlijk begon het al voor de competitie", zegt Biles. "4 uur lang had ik iets in mijn oog en ik kreeg het er maar niet uit."

 

"Op de vloer ben ik gewoon gevallen. Eigenlijk ben ik heel onhandig in het gewone leven, maar normaal gezien gebeurt zoiets niet in de turnzaal. Ik was zelf ook wel wat verrast dat het gebeurde."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: