Ga naar de inhoud

Welkom in de NBA: Toumani Camara deel van ruildeal die hem naar Portland stuurt

 wo 27 september 2023 20:52
Toumani Camara zal niet het shirt van de Suns, maar van de Trail Blazers dragen.

Toumani Camara zal dit seizoen niet voor de Phoenix Suns spelen. De Belg is deel van een ruildeal, waardoor hij het NBA-seizoen aanvat bij de Portland Trail Blazers. Daar vertrekt superster Damian Lillard naar de Milwaukee Bucks, waar hij een tandem moet vormen met Giannis Antetokounmpo.

"Welcome to the NBA."

 

Toumani Camara heeft kennisgemaakt met het beruchte trade-systeem in de Amerikaanse basketbalcompetitie – waar de spelers zelf geen inspraak in hebben. 

 

Een ruildeal met drie teams werd op poten gezet om Damian Lillard, de guard en All Star van Portland Trail Blazers de overstap te laten maken naar Milwaukee. Daar moet hij samen met Giannis Antetokounmpo voor nieuw NBA-succes zorgen.

 

Daardoor verkast Camara van Phoenix naar Portland. Daar vindt hij geen sterrenteam, wat de speelkansen van de rookie aanzienlijk verhoogt.

 

Geen trainingskamp bij de Suns, dus. Daar keek de Belg enorm naar uit. 

 

"Ik besef nog altijd niet goed dat ik in de NBA zit. Het is een crazy gevoel, een droom. Ik denk dat ik het pas ten volle zal beseffen eenmaal het seizoen begint, ik mijn truitje aantrek en mijn veters strik", vertelde hij aan Sporza. 

 

Hij mag nu zijn waarde gaan bewijzen bij een nieuwe werkgever aan de Westkust. Vorig jaar was Portland 13e in de Western Conference.

Een samenvatting van de ruildeal:

 

  • Milwaukee krijgt: Damian Lillard
  • Portland krijgt: Toumani Camara, Jrue Holiday en Deandre Ayton (+ draft-picks)
  • Phoenix krijgt: Jusuf Nurkic, Nassir Little, Keon Johnson en Grayson Allen
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: