Ga naar de inhoud
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap
speeldag 1

Ook voormalige Spaanse bondscoach Jorge Vilda aangeklaagd na omstreden kus

 wo 27 september 2023 20:09
Jorge Vilda.

Jorge Vilda, voormalig bondscoach van het Spaanse vrouwenelftal, is net als Luis Rubiales aangeklaagd in het onderzoek naar de omstreden kus aan speelster Jenni Hermoso na de WK-finale. Vilda wordt ervan verdacht druk te hebben uitgeoefend op Hermoso, maar ook op haar familie en vrienden. Op 10 oktober moet hij tijdens een hoorzitting uitleg geven.

In Spanje loopt momenteel een onderzoek na de kus van voormalig bondsvoorzitter Rubiales aan speelster Hermoso. In de rechtbank kwam intussen Rubiales al aan het woord, maar ook de broer van Jenni Hermoso legde een getuigenis af.

 

Volgens gerechtelijke bronnen bevestigde hij daarin dat zijn zus niet had ingestemd met de kus en vertelde hij dat zowel hij als zijn zus door Rubiales en zijn entourage onder druk werden gezet om geen verdere stappen te ondernemen. Volgens de Spaanse media vermeldde haar broer ook dat hij onder druk was gezet door ex-bondscoach Vilda.

 

Vilda wordt daarom nu zelf ook aangeklaagd. Ook Albert Luque, sportief directeur van het Spaanse mannenelftal, en marketingmanager Rubén Rivera zullen voor het gerecht moeten verschijnen. Zij waren aanvankelijk enkel opgeroepen als getuigen.

Gerelateerd: