Ga naar de inhoud

"Je solt niet meer met vrouwenvoetbal": nieuwe podcast Sporza Daily schetst positieve van Rubiales-soap

 ma 11 september 2023 16:00

Nu Luis Rubiales zijn ontslag heeft aangekondigd als bondsvoorzitter in Spanje, kunnen we eindelijk een punt zetten achter de soap. Die leek het vrouwenvoetbal terug in de tijd te brengen, maar Red Flame Kassandra Missipo ziet het positief. Beluister hier aflevering 1 van onze nieuwe dagelijkse podcast: Sporza Daily.

Heeft de kus van Rubiales het vrouwenvoetbal terug in de tijd gebracht?

Je weet vast wel wie wereldkampioen voetbal werd bij de vrouwen, maar weet je ook wie het winnende doelpunt maakte in de finale? Dat misschien niet, terwijl je de bondsvoorzitter van Spanje zo kan opnoemen. Maar Luis Rubiales kondigde gisteren zijn ontslag aan.

 

"Ik ben toch een beetje verrast, want het was een hele ommekeer", zegt Michael Van Vaerenbergh, kenner van het Spaanse voetbal. "Hij heeft te veel druk gevoeld en dan heeft hij in ware "Rubiales-stijl" - en in een taal die hij niet echt machtig is - gezegd dat hij toch opstapt." 

 

Al is er van schuldbesef weinig sprake. We hebben het weer over Rubiales en niet over de wereldtitel van Spanje. Heeft de ongewenste kus van Rubiales het vrouwenvoetbal terug in de tijd gebracht? Red Flame Kassandra Missipo vindt van niet.

Dit is een daadwerkelijk signaal vanuit het vrouwenvoetbal. Als het vrouwenvoetbal niet zo belangrijk was, dan zou er niet zo'n heisa rond geweest zijn.

Kassandra Missipo

"Het was onvermijdelijk om het niet te volgen", zegt Missipo over de heisa "Maar ik zie vooral dat er een verandering is in het vrouwenvoetbal is. Het is het bewijs dat het vrouwenvoetbal op zijn strepen staat en dat er dus ook geluisterd wordt."


"Ik denk niet aan die kus eigenlijk. Die heeft gewoon aangetoond dat het vrouwenvoetbal zijn plekje heeft en dat je er niet meer mee moet sollen. Die kus is vooral voor mensen die op zoek zijn naar sensatie."


"Ik zie het positief: dat het Spaanse voetbalteam een stap vooruit heeft gezet, ondanks dat er iets negatiefs is tussengekomen. Dit is een daadwerkelijk signaal vanuit het vrouwenvoetbal, dat het een volwaardige sport is met kwaliteiten. Als het vrouwenvoetbal niet zo belangrijk was, dan zou er niet zo'n heisa rond geweest zijn."

Vanaf vandaag is Sporza er met de dagelijkse podcast Sporza Daily. Van maandag tot vrijdag behandelt Jonathan Metdepenningen één thema uit de sportwereld, de podcast is er telkens rond 16 uur. 

Gerelateerd: