Ga naar de inhoud
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap
speeldag 1

Luis Rubiales moet uit de buurt blijven van Jenni Hermoso

 vr 15 september 2023 15:13
Luis Rubiales
Luis Rubiales aan de rechtbank.

Luis Rubiales heeft zich vandaag op de rechtbank moeten verantwoorden voor de beschuldigingen aan zijn adres. De voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond mag voorlopig niet in een straal van 200 meter komen van international Jenni Hermoso, die hij op de mond zoende. Ondertussen weigeren 39 speelsters in Spanje om voor de nationale ploeg te voetballen.

Nadat Jenni Hermoso een klacht had ingediend tegen Luis Rubiales, moest hij zich vandaag verantwoorden. De ex-voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres.

 

Zolang het proces loopt, moet Rubiales uit de buurt blijven van de Pachuca-speelster: minstens 200 meter om precies te zijn. De man mag ook geen contact zoeken met Hermoso.

 

Rubiales kwam onder vuur te liggen nadat hij wereldkampioene Hermoso ongevraagd op de mond gekust had.

 

Vandaag werd hij door de onderzoeksrechter opgeroepen om "als verdachte" gehoord te worden. Hij kon er reageren op de beschuldigingen van "seksuele agressie".

Jenni Hermoso en Luis Rubiales
De kus van Luis Rubiales.

39 speelsters willen niet voetballen voor nationale ploeg

Volgende week vrijdag komt de wereldkampioen in actie in de Nations League tegen Zweden, maar voorlopig heeft de nieuwe bondscoach Montsé Tomé geen ploeg om naar Göteborg te vliegen.

 

39 Spaanse voetbalsters hebben laten weten dat ze voorlopig niet voor de nationale ploeg willen spelen. Ondanks het ontslag van bondsvoorzitter Luis Rubiales en bondscoach Jorge Vilda voelen ze zich niet veilig.

Gerelateerd: