Christian Benteke scoort zijn eerste MLS-hattrick, maar ziet zijn team wel onderuitgaan met 3-5

zo 24 september 2023 10:36
Christian Benteke, eerder dit seizoen bij DC United.

In de MLS heeft Christian Benteke zich nog eens van zijn beste kant getoond met een drieklapper tegen New York Red Bulls. Goed voor zijn allereerste hattrick in loondienst bij DC United, dat na een spektakelmatch wel met 3-5 de boot inging.

Christian Benteke is deze maand goed bij schot voor zijn team DC United in de MLS.

Begin september maakte hij met 2 doelpunten al een einde aan een droogte van 3 maanden. Afgelopen nacht deed hij er nog eens 3 doelpunten bij in de spektakelmatch tegen New York Red Bulls.

Met een rake kopbal wiste Benteke, die van zijn trainer Wayne Rooney de aanvoerdersband kreeg, het vroege openingsdoelpunt van de bezoekers uit.

Een kwartier later zette de Belgische spits DC United op 2-1. Na een dol slot van de eerste helft, waarin Benteke na een gelijkmaker van New York Red Bulls tekende voor de 3-2, trokken de teams met een 3-3-gelijkspel naar de kleedkamers.

In de tweede helft slikte DC United nog 2 goals en ging het met 3-5 onderuit. Bij New York Red Bulls ontbrak Dante Vanzeir, zijn seizoen is voorbij

Benteke heeft dit seizoen al 10 keer raak getroffen in de MLS en scoorde dit weekend zijn allereerste hattrick in de competitie.

Meteen goed voor zijn eerste drieklapper sinds 7 april 2015, toen hij 3 keer scoorde voor Aston Villa tegen QPR in de Premier League.