Ga naar de inhoud

Flanders Classics neemt vanaf 2025 de organisatie van de Amstel Gold Race over

 do 21 september 2023 10:41
De Amstel Gold Race is dé Nederlandse voorjaarskoers.

De Nederlandse wielerklassieker Amstel Gold Race komt vanaf 2025 in handen van Flanders Classics. Daarover is een akkoord gesloten met huidig koersdirecteur en organisator Leo van Vliet

Leo van Vliet is al bijna 3 decennia verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijd in Nederlands Limburg, maar zal in 2026 definitief afzwaaien. Leontien van Moorsel blijft wel koersdirecteur van de vrouweneditie.

"Toen ik de rol van Herman Krott overnam, had hij maar liefst 30 edities van de Amstel Gold Race georganiseerd. Dat aantal nader ik nu ook. 2026 lijkt mij dan ook een prachtig moment om te stoppen, dan heb ik er net als Krott ook 30 op mijn naam staan", reageert Leo van Vliet.

 

"Ik ben ongelofelijk trots op de ontwikkeling die we in die 3 decennia hebben gerealiseerd. Denk aan het verleggen van de start naar Maastricht, de finish naar Valkenburg, de wijzigingen van het parcours en de uitbreiding met een vrouweneditie. Ook het toevoegen van de toerversie op de zaterdag voor de wedstrijd was een schot in de roos."

We zullen de eigenheid van deze koers bewaken en zorg dragen voor het typische Amstel Gold Race-karakter.

Tomas Van Den Spiegel, CEO Flanders Classics

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, vult aan. "Voor ons is dit een heel belangrijke stap. Met de Amstel Gold Race breiden we ons internationale avontuur verder uit."

 

"Leo van Vliet heeft een ongelofelijke staat van dienst en we zijn bijzonder trots dat we voort mogen bouwen aan zijn succes."

 

"Uiteraard zullen we de eigenheid van deze koers bewaken en zorg dragen voor het typische Amstel Gold Race-karakter. Ik kijk enorm uit naar de komende jaren waarin we gezamenlijk optrekken en de koers met alle betrokken partijen verder vorm geven."

 

Flanders Classics organiseert met Omloop het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en De Brabantse Pijl al meerdere voorjaarsklassiekers in België.